wibiya widget

26 Ekim 2009 Pazartesi

Dostlarla keyifli bir pazar ve Karadeniz Kahvaltısı!


Bugün çok sevdiğimiz dostlarımızla  Beylerbeyi'nde buluşup, keyifli bir güne başladık. Hayatımda ilk defa yapacağım "Karadeniz Kahvaltısı" için ilk hedefimiz Trabzon Kültür Derneği...


Mekan çok keyifli, yeşillikler içinde bir yer...Pazar olmasına ve kalabalık  olmasına rağmen hiçbir şey üstünüze üstünüze  gelmiyor. Girişte sırtında bebeğiyle Fadime  ve elinde tesbihi ile Temel heykelleri karşılıyor sizi.Trabzonlu sevgili arkadaşım, bu kompozisyonun Karadeniz'de de  aynen bu şekilde olduğunu doğruluyor. Hemen az ilerde, mimarlık tarihi dersinden hatırladığım o meşhur serander yöresel adı ile serenti...Gerçekten tasarımı ile onu izlemek bir keyif (Keşke günümüz karadenizli müteahhitleri estetik  nedir öğrenseler  bu serentiden!)

Kahvaltı menüsüne gelince; kızartılmış trabzon ekmeği, beyaz peynir, siyah zeytin, söğüş domates ve salatalık ile yöresel tatlar kuymak ve kaygana...
Kuymak ne derseniz, Rize'de adı "mıhlama" olan kuymak aslında özel bir trabzon peyniri, biraz un ve tereyağından yapılmış bir yemekmiş. Mıhlama  da  ise, kuymaktan farklı olarak trabzon peyniri yerine "minci" yani bir çeşit lor peyniri kullanılırmış.Kaygana ise bir çeşit krep, hatta otlu omlet...Hamsilisi de varmış ama biz ilk kez yediğimiz için hamsisiz alalım dedik:) Kayganayı da kuymağı da korkarak denesem de ikisini de çok sevdim.


Kahvaltıdan  sonra çaylarımızın yanına gelen  bol cevizli,  büyük ev baklavası ve bol köpüklü Türk kahvemiz de oldukça güzeldi :)
Mekan güzel, dostlar güzel, muhabbetimiz, sohbetimiz güzel.Daha ne olsun, çok sükür...Sizi çok seviyoruz sevgili çiftimiz (Onlar kendilerini bilir!)
Bir kez de karadeniz yemekleri için gitmeliyiz diye düşünüyorum derneğe.Bu sefer hesaplar bizden sevgili çift:)Trabzon Kültür Derneği'nin telefon ve adresi için tık tık...Bir kahvaltı da siz yapın derim.Benden söylemesi...
Hepimize iyi haftalar!

10 yorum:

simla dedi ki...

off canım nasıl çekti şimde o mıhlamadan:)

Laçin Tenel dedi ki...

Mıhlamaya ve turşu kavurmaya bayılırım ben de. Şansıma eski iş yerimdeki bütün patronlar Karadenizli olunca sevmiştim bütün yemeklerini.
Çok da güzel bir yere benziyor, aklımızda olsun :))

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Selam annem Trabzonlu benim ve de eşim Rizeli, biz de dolayısıyla çok severiz bu saydığınız lezzetleri. ama beylerbeyinde böyle bir yer oldugunu öğrendiğimiz iyi oldu. bu arada serenti değil serender olacak yanlıi bilmiyorsam, düzeltmek istedim. sevgiler, paylaşım için teşekkürler

pelince dedi ki...

Özgecim bu hafta tüm blogcular kahvaltıyı dışarıda yapmış sanırım :) sabahtan beri mahfettiniz beni :))
afiyet olsun...

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Anne - Baba Samsunlu olunca ucundan azıcık karadenizli mi oluyorum ben şimdi? Şaka şaka valla horon'u halay'ı sonradan öğrensem de dibine kadar Karadeniz kızıyım ben :)
Ondan sebep acil fiyat, servis, ulaşım vs hususlarında ip ucu istiyorum :))

Adsız dedi ki...

İsviçreye her gidişimde fondünün Türk yemeği olarak mıhlama adıyla da var olduğunu anlatıyorum. tamam birebir aynı değil ama mantık aynı ve ikisi de çok lezzetli. Afiyet olsun Özgecim... Sevgiler...

nalan dedi ki...

ne iyi etmişsin gitmişsin. üstelik bir de yazmışsın.

hafta sonu rotası belli oldu sayenizde:)

Unknown dedi ki...

simlacım-gideriz senle de:)
lacincim- zaten bızım sektorde karadenizli olmayan patron az:)
ordan burdancım-düzeltme için saol zaten aslı serander ama karadenizde serenti de deniyormuş cnm.ben de yenı ogrendimmm
pelincecim-acken insanın canı istioodu di mi cok:)
volkan-kalderacım, fiyat ne yersen biz ortalama kısı bası 20 tl falan odedık ulasım için ise derneğin verdiğim web sitesine bakabilirsin cnm.öperimmm
mugemmelcim-saolasın sekerim
nalancımm-walla biz de bundan sonra gideriz sıkca.ii eglenceler.

Stil Direktoru dedi ki...

mıhlamaya bayılırım ya bugün de ne güzeldi canım sağol hediyen için

Zeynep'in Evi dedi ki...

ben trabzonluyum, ve bööle bi yerden haberdar değilim minnettarım size:))

en yakın zamanda gitmeliyim..