wibiya widget

21 Şubat 2012 Salı

İMİB TASARIM YARIŞMASINDA BİRİNCİYE 12 BİN TL ÖDÜL VAR

Genç mimar ve tasarımcılar doğal taş kullanımında ezberleri bozacak!

Genç mimar, iç mimar ve tasarımcıları sektör temsilcileri ile buluşturmayı ve Türk doğal taşlarını daha yakından tanıtmayı hedefleyen İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), bu amaçla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) ve İstanbul Kalkınma Ajansı işbirliği ile “Yaratıcı Endüstrilerde Farklı Vizyonlar” adlı projeyi hayata geçiriyor. Ekim ayında start verilen projenin en önemli ayağı ise “Doğal Taş Kullanımında Ezberleri Bozmak” isimli tasarım yarışması… İMİB tarafından MSGSÜ Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü işbirliği ile gerçekleştirilen tasarım yarışmasına, Türkiye ve KKTC’deki üniversitelerin ilgili bölümlerinden lisans ve lisansüstü öğrenciler ile Meslek Yüksek Okullarından ön lisans öğrencileri başvurabiliyor. Yarışma sonunda birinciye 12 bin, ikinciye 8 bin, üçüncüye ise 4 bin TL para ödülü verilecek. Ayrıca 5 adet 2 bin TL’lik mansiyon ve 2 bin TL’lik toplam satın alma ödülü de sahiplerini bulacak. Tasarımları göndermek için son tarih ise 11 Mayıs.

“Doğal Taş Kullanımında Ezberleri Bozmak” isimli tasarım yarışmasında yarışmacılardan; doğal taş kullanarak günlük yaşamda kullanılabilecek, üretilebilir, özgün tasarımlar ve ürünler ortaya koymaları bekleniyor. İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özer, bu yarışma ile mermer, traverten, granit gibi doğal taş artıklarının tasarımsal anlamda değerlendirilmesi konusunda yeni ufukların gelişmesini, sürdürülebilir ürünlerin tasarlanmasına katkı sağlanmasını, başarılı öğrencilere istihdam ve öğrenim desteği sağlanmasını, geleceğin tasarımcı adaylarının sektörle buluşturulmasını ve bu alandaki başarılı tasarımların ödüllendirilmesini amaçladıklarını söylüyor.

Yarışmaya bireysel katılım yapılabileceği gibi grup olarak da katılmak mümkün. Adayların öncelikle www.dogaltaslatasarliyorum.com sitesinden ön kayıt yaptırmaları gerekiyor. Yarışmaya katılacak projelerin; 70X100 ebadında fotoblok baskı, CD ve rapor olarak 11 Mayıs Cuma günü saat 17.00’ye kadar projenin internet sitesinde yer alan yarışma raportörlük adresine gönderilmesi gerekiyor. Tasarımlar; MSGSÜ öğretim üyeleri ve İMİB üyelerinden oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. Değerlendirme sonucunda ödül almaya hak kazanan yarışmacıların isimleri, 8 Haziran’da gerçekleştirilecek ödül töreninde açıklanacak.

Yarışma şartnamesine www.dogaltaslatasarliyorum.com web sitesinden ve İMİB’e 0212 454 08 72 numaralı telefondan ulaşmak mümkün.

Yaratıcı Endüstrilerde Farklı Vizyonlar Projesi Hakkında: Bir yıl sürecek bu proje kapsamında; genel düzeyde mimarlık, iç mimarlık ve endüstriyel tasarım bölümlerinde okuyan öğrenciler, bu meslek dalları ile ilgilenen kişiler ve doğal taş sektörü temsilcileri hedefleniyor. Proje özelde ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde mimarlık, iç mimarlık ve endüstriyel tasarım bölümlerinde öğrenim gören 30 öğrenciyi kapsıyor. Bir yıl sürecek projede; bu 30 öğrenci için seminer, sempozyum, maden ocakları ve fabrika ziyareti, teorik eğitim ve çalıştay gibi etkinlikler düzenlenecek. Bir de proje sonunda üniversitelerin ilgili bölümlerinden tüm öğrencilerin katılabileceği bir tasarım yarışması yapılacak. Bu proje ile öğrencilerin Türk doğal taşına ilişkin farkındalıklarının artırılması, gelecekte imza atacakları projelerde doğal taş kullanmalarının teşvik edilmesi ve farklı endüstrileri bir araya getirerek İstanbul’un rekabet gücünün artırılması hedefleniyor.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Hakkında: İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nin (İMİB) temel amacı; maden ürünlerin mevcut ve hedef pazarlarda tanıtımın sağlanmasına, imajının geliştirilmesine ve ihracat potansiyelinin arttırılmasına yönelik faaliyetlerde bulunarak sektörün gelişimine katkı sağlamak, ihracatçı üye firmaların her çeşit problemleriyle ilgilenip bunlara çözüm bulmak ve bu firmalara rehberlik yapmak. İMİB’de, maden ve doğal taş ihracatı yapan irili ufaklı tüm firmalar bulunuyor. Bunların çoğu üretici firmalar. 2011 yılı itibariyle, İMİB’e kayıtlı yaklaşık 3 bin 200 üye firma bulunuyor.

İMİB, ülkemiz doğal taş sektörünün tanıtımı için dünyanın en önemli fuarlarına milli katılım düzenliyor. Dünyanın en önemli doğal taş fuarı olan, İtalya’nın Verona şehrinde düzenlenen Marmomacc Fuarı ve ABD’de düzenlenen Kuzey Amerika’nın en önemli fuarlarından biri olan Coverings Fuarı’nın mili katılım organizasyonu İMİB tarafından organize ediliyor. Türkiye’de Mart ayında İzmir’de düzenlenen Marble Fuarı ile Ekim ayında İstanbul’da düzenlenen Natural Stone Fuarı da İMİB’in katılım gösterdiği ve ülkemiz doğal taş üreticilerinin alıcılarla buluştuğu önemli fuarlar arasında…

Türkiye’nin iç ve dış pazarlarda ancak tasarımla fark yaratabileceğini savunan İMİB, doğal taş sektörüne yönelik tasarım yarışmaları düzenliyor ve tasarım fuarlarına katılım sağlıyor. Bundan sonra ise tasarım odaklı uluslararası etkinliklere sürekli olarak katılım sağlanması hedefleniyor. Bu kapsamda İMİB, 2012 yılının Nisan ayında Milano’da düzenlenecek Tasarım Haftası’nda sergilenmek üzere ülkemizin ve dünyanın sayılı mimarlarının mermer kullanılarak yapılan eserlerinden oluşan bir sergi düzenleyecek. Böylelikle Türkiye’nin sadece bir üretim merkezi olmadığı, aynı zamanda tasarıma ve inovasyona da önem veren bir anlayışa sahip olduğu vurgulanacak ve uluslararası pazarlarda ülkemizin imajının daha üst seviyelere çıkarılmasına katkıda bulunulacak.


Hiç yorum yok: