Selam arkadaşlar,
Dün gece bir arkadasımda çilekli muhallebi yedim ve bayıldımmm.Sizinle de paylasmak istedim.İnanın bana süper bir tarif...
Önce muhallebisini hazırlıyoruz. 1 lt süte 2 kaşık un ve 3 kaşık mısır nişastası ile karıştırıyoruz ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirirken 1 su bardağı da şeker koyuyoruz.Ocaktan alıp 5 dakika beklettikten sonra 1 paket krem şanti ile mikserle iyice çırpıyoruz. Karışımı Borcam'a göktükten sonra üzerine daire şeklinde kesilmiş çilekleri yerleştiriyoruz.
Üstüne ise sos hazırlıyoruz.Sosun detayları ise 3 bardak suya 3 kaşık nişasta ve 1 paket çilekli tang döküp ocakta pişiriyoruz. Sonrasında sosu çileklerin üzerine döküp 3-4 saat buzdolabında bekletip servis yapıyoruz. Afiyet Olsun...
5 yorum:
Yemiş kadar oldum dersem yalan olur, yemek isteyecek kadar iştahım açıldı desem daha doğru:)
Sevgiler..
Lezzetli olmalı Özge! Ben de bazen beğenmediğim çilekleri çok az şekerle kaynatır ve sosa dönüştürürüm.
Sevgili Özge, bende dordurdugum Cilekleri, biraz sekerle kaynatip, muhallebiye sos yapiyorum veya süte-yogurta karistiriyorum.
Vanilyali dondurmanin üzerinede cok yakisiyor.
Sevgilerimle
ben çileği çok severim teşekkürler:)
Nefis bir tat Şekeri azaltarak diyetlerimizde de kullanabiliriz (tabii makul ölçülerde):)))
sevgiler
Yorum Gönder