wibiya widget

13 Mayıs 2009 Çarşamba

Siyah Giymenin 5 kuralı varmış...

Asilliğin ve şıklığın rengi olarak bilinen siyahı giymenin kuralları olduğunu biliyor musunuz? Siyah daima asil ve şık bir renktir. Ama siyah giymenin de belli kuralları var. Giymeden önce siyah giyme kurallarına göz atmakta yarar var.İmaj Danışmanı Suna Aslan’a göre siyah giymenin 5 ana kuralı var.
* Siyahları birbiriyle eşleştirirken dikkat! Hangi kumaş olursa olsun baştan aşağı siyah giyinirken üzerindekileri takım olarak almadıysan ton farkını göz ardı etmemelisin. Siyah bir etekle siyah ince çorap ve siyah bir gömlek eşleştirdiğini düşünelim, etek kahveye gömlek mora çorap da griye çalmamalı, siyahın tonunu tutturmak zordur. Özellikle alışverişlerde buna dikkat edin, bu siyah ceket siyah eteğimle de pantolonumla da ne güzel olur deyip, aldanmayın. Eşleştireceğin parçayı mutlaka yanına almakta fayda var.Kendini baştan aşağı siyah ile de boğma. Siyah ve beyaz çok güzel bir ikili olabilliyor.
* Pamuklular daha çabuk solar, rengini kaybeder. Bir de penyeler bluzlar söz konusu olunca sık yıkanma da işin içine giriyor nasıl dayansınlar. Aklında olsun içinde likra ya da merserize karışım olan pamuklular hem daha dayanıklı olur, hem de siyah daha derin tonlarda güçlü bir siyah olur. Özellikle penyelerde bluzlarda kumaşın likralı olmasına özen göster ki, siyahının ömrü uzun olsun.Ne kadar sevsek de siyahlarımızla vedalaşma zamanı geldiğinde işi pek uzatmamak gerek. Solmuş siyahlar bizi de soldurmasın değil mi?
* Açık tenliler siyah giyerken rengi yüzüne fazla yakın kullanmamaya özen göstermeli. Ayrıca siyahı yine yüzden uzak tutmak lazım, çünkü siyah yorgun gözleri daha belirgin hale getirir.
* Siyahı rengarenk kemerler ile daha hoş bir hale getirebilirsin.
* Taktığın takılar ile basit siyah bir elbise seni bir peri kızına çevirebilir.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

gozlerı bellı ettıgıne ,hıc dıkkat etmemıstım...ilgıncmıs.

Gunes ile LEZZETLI TATLAR ZAMANI dedi ki...

teşekkürler:)

Butikpartim dedi ki...

Ben de açık tenliyim,bilmiyordum.Paylaşım için teşekkürler..