wibiya widget

3 Ağustos 2009 Pazartesi

Antalya'da ilk günümüz!

Yoğun geçen bir günün ardından, Antalya Korkuteli'nde geçen serin gecemizin sabahında annemlerle süper bir köy kahvaltısı yaptık.Köy kahvaltısı nasıl olur derseniz , folluktan yumurta yediğimiz, bahçenin vişne ve kayısılarından yapılmış annemin reçelleri eşliğinde, tamamen ilaçsız Süleyman amcamın bahçesinden salatalık ve domasteslerden olusan bir kahvaltıydı bizimkisi.

Korkuteli Antalya'ya 60 km mesafede, kuzeyinde yer alan aslında son derece sade ve gelişmemiş bir ilçe.Yayla olarak anılmasının sebebi ise Antalya ile arasında en az 10 derece sıcaklık farkı olması.Hal boyle olunca tüm Antalya, yaz sezonunu geçirmek üzere İlçeye akın ediyor.
Herkes Antalya'da sıcaktan ve özellikle nemden bayılırken, biz vişne ağaçlarımız altında serince Keyif kahvemizi yudumluyoruz...Daha önce yazdığımız korkuteli yazılarım için buraya tıklayın..

Bugünkü planımız denize girmek üzere Antalya'ya gitmek.Yaklaşık bir saatlik yolculuk sonrasında Antalya'ya ulaşıyoruz.Lara bölgesinde Örnekköy adlı zamanında Antalya'nın Bayramoğlu'su, benim gençliğimin piyasa mekanı şimdilerde ise Küçük Rusya olmuş yazlık sitede mevcut kurulu tesiste denize giriyoruz. Annem ve babam denie girmek için sürekli bu tesise gittiklerinden olsa gerek, orda krallar gibi ağırlanıyoruz.İstanbul'da yaşayınca, istanbul dısına çıktığımız zamanlarda az paralara gördüğümüz bu kadar ilgi her zaman ağzımızı açıkta bıraktırıyor.Tüm gün burda deniz sefası yaptıktan sonra, artan nem oranını hissetmemizle Korkuteli'ne kaçmamız bir oluyor.

Akşama planımız bahçede rakı eşliğinde mangal sefası!
Yarın Demre ve Kaş'a gidiyoruz...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Ahh şimdi Antalya'da olmak var dı... Ne kadar özledim bilemezsin, o yüzden oradaki günlerin tadını iyi çıkar derim özgecim. Benim yerime de eğlen canım...

parka dedi ki...

Yazınızdan oldukça güzel bir tatil olacağı anlaşılıyor. Hele o kahvaltı masası ve Korkutelinin Antalyadan bakir kalabilmiş havası beni bile imrendirdi. Akşamki mangal yanı rakı faslınıda unuttuğumu sanmayın. Neşeli ve mutlu bir tatil dilerim.

Sevgilerimle

Ahmet

pelince dedi ki...

Ne güzel bir sofra böyle,sucuklar nefis :)) hele bal şahane...Afiyet olsun... Gezi çok güzel olmuş,uzun uzun bir tatil gibisi yok...