wibiya widget

28 Ağustos 2009 Cuma

Artık Tuzsuz Yiyorum...

Sevgili Blogdaşlarım, Bugün bir konuda sizlerin fikirlerinize ihtiyacım var.Tansiyonumun biraz yüksek olması sebebi ile doktorum tüm yemeklerimde tuzu kesmemi önerdi.Hatta ekmeğim bile tuzsuz olmalıymış.

Ben de senelerdir vazgeçemediğim bir tat olan Beyaz Fırın'da aldım soluğu.Kendilerinden benim için tuzsuz kepek ekmeği yapmalarını rica ettim.Caddebostan'da zaten varmış ama Ataşehir şubede de benim için haftanın belli günleri getirecekler.Müşteri hizmetleri diye ben duna derim işte.

Neyse gelelim sizden istediğim kısma.Tuzsuz olup ama lezzetini çok sevdiğiniz yiyecekler varsa benle paylaşın canlar... İlginize şimdiden teşekkürler...

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Sevgili Özge,
Öncelikle geçmiş olsun diyorum.
Sebze ve meyvelere ağırlık verebilirsin.Beğendiğin lezzetlerle biraz belki örtüşmeyebilir ama söz konusu sağlığınsa bir yerden başlamak gerek..Ev hanımı değilim henüz ama mutlaka yapan arkadaşlar vardır ve onlar da yardımcı olacaklardır diye ümit ediyorum.
Sevgiler...

bozbek dedi ki...

zeytinyağında biber, domates ve az sarmısağı kavuruyorsum. içine tuzsuz peynir ya da çökelek atıp bir de öyle pişiriyorsun. Sonra ekmeğine sürüp afiyetle kahvaltıda yiyiyorsun :)

MAYdesignorg dedi ki...

Geçmiş olsun benim ablamda böbrek hastası olduğu için sıfır tuz yiyor.Çaresi olan hastalık olsun en azından biliyorsunki tuz yemediğinde iyi olacaksın :)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Geçmiş olsun. Umarım geçici birşeydir. Tuzsuz hiçbirşeyin tadı yok ama sağlık için katlanmak gerek. Benim şöyle bir önerim olabilir. Çorbalarda da salata gibi limon kullanırsanız tuzun eksikliği daha az hissediliyor. Bir de sodyumu azaltılmış tuzlar var ama doktora sormak lazım.

3prenses dedi ki...

canım 4 yıldır bende tuzsuz yiyorum.sağlık problemlerinden dolayı.önce çok zorlanmıştım ama yediğin yiyeceğin kendi tadını aldığını hissetmeye çalış.normalde tuzlu yerken sadece tuz tadı alırız.tuzsuz yiyince yediğin şeyin tadını alırsın.sebze yemekleri alışmanda kolaylık sağlar.alışıncaya kadar pilav,makarna yemezsen iyi olur.tek lezzetsiz onlar oluyor.bublgur pilavı hariç.geçmiş olsun.

Tazekahve dedi ki...

Benim tuz kısıtlamasını gerektirecek bir sağlık problemim yok ama yaşlandığımda gözlerim zayıflayacak korkusuyla tuzu azaltmak istiyorum,öneriler bana da iyi geldi :) Size de çok geçmiş olsun...

çiçek dedi ki...

Merhabalar,öncelikle çok güzel bir sayfanız var.Tuz konusunda (diyet yaparken keşfetmiştim)belki faydası olur.Çoğu yemeklere tuz yerine sevdiğim baharatları bol bol eklerim böylece tuzsuz olması pek hissedilmiyor.Memleketimizde baharat cenneti maşallah...

sihirlisepet dedi ki...

cnm çok geçmiş olsun.bizde yemekler genellikle çok az tuzla pişiriliyor.ben biraz alışkınım tabi.böyle çok az tuz olunca yemeklerde aslında sebzelerin falan tadı daha güzel oluyor.maalesef aklıma senin istediğin türden yemekler gelmiyor.
inşaallah rahatsızlığın en kısa zamanda düzelir.sevgilr...

Rengarenk Dünya dedi ki...

Geçmiş olsun,geç bir yorum olacak ama yazmadan edemedim.En güzel balık tuzsuz yenebiliyor,ben özellikle bol bol çipura pişirmiştim.Suda beklemiş beyaz peynir haricinde çeşit olsun diye lor peyniri tavsiye ederim.Yalı Çiftliğine her gün taze lor peyniri geliyor fakat hemen bitiyor,öğleden önce almak lazım.Bazı yufkacılarda tuzsuz yufka bulunabiliyor.Bir de marketlerde paketlenmiş tuzsuz zeytin var,pembe kutuydu sanırım.Yine de tamamen tuzsuz olsun diye kaynatabilirsiniz.Çerez olarak taze tuzsuz badem,tuzsuz leblebi,tuzsuz kabakçekirdeği olabilir.Tuzsuz grisini ve bir de marketlerde preslenmiş patlamış mısırdan gevrekler var.Üzerinde tuzsuz yazıyor,ithal-paketli bir ürün.Umarım biraz yardımcı olabilmişimdir.