wibiya widget

31 Ağustos 2009 Pazartesi

Dekorasyonun Felsefesi Üzerine...

Bazı odalar insanı sıkar. Bazılarından ise çıkmak istemezsiniz; kimi yataklarda kalbiniz sıkışır, kimisinde mutlu olursunuz. Dekorasyonda amaç, çevreyi insana huzur, mutluluk, refah ve sağlık getirecek şekilde düzenleyip, evreni çevreleyen pozitif enerjiyi yakalayıp kendi yararımıza kullanma uğraşıdır. Bir anlamda yaşadığımız çevrede bizi etkileyebilecek tüm pozitif enerjiyi toplayıp negatifleri ise engellemektir. Evimizi ve iş yerimizi, huzur bulacağımız mekanlara çevirmeliyiz. Aksi halde, hayatın tadını alamaz ve mutsuz yaşarız. Bulunduğumuz mekanlar bizleri yansıtır. Bu nedenle mümkün olduğunca bizi anlatan türde bir dekorasyon uygulamalıyız.

İşte size Dekorasyon önerileri ;
-Yuvarlak hatlar ve düz hatlar özellikleri uyumlu olmalı. -Evinizde bozuk, kırık eşya tutmayın. -Evinize girerken kapıyı açtığınızda ilk göreceğiniz şey boş bir duvar değil, bir manzara resmi veya ayna olmalı. -Yatağınızın başı ya da kenarı mutlaka bir duvara dayanmalı, desteksiz bir yatakta yatanlar huzursuz uyur. -Yatak odanız günışığı almalı ama yatak çok almamalı, yoksa gece bu enerji sizi uyutmaz. - Yemek masasının etrafındaki sandalyeler çift olmalı, bir tek sandalye yalnızlığın kabulüdür. - Oturma ve yemek odasında sandalyelerinizin arkaları kapıya pencereye bakmamalıdır.

Dekorasyonda çiçek kullanımı
- Bir köşeye atmış olduğunuz dededen kalma eskileri değerlendirin. Eski testiler, antika çaydanlıklar, klasik semaverler hatta kırık toprak testiler çiçekler ile buluştuğunda satın alamayacağınız birer güzellik oluşturabilirler. - En güzel bulduğunuz vazonuzu, eskimiş küçük sandığınızı, kırıldığı için kullanmadığınız gümüş kabınızı ve benzeri görünüşü nostaljik bir anlam veren ama kullanılamayacak uygun kaplarınıza çiçek buketleri yerleştirin. - Biraz hareket ekleyin. Gardenya veya gerbera gibi çiçeklerin sap kısımlarını çok kısa kesip kristal veya cam bir kase içinde yüzdürün. Yüzen tabaklı küçük bir mum ilavesi ile çiçeğiniz loş bir ışıkta çok güzel görünecektir. Bunun için açık renkli, tercihan sarı veya beyaz çiçekler seçerseniz mumunuzun etkileyiciliği daha fazla olacaktır. - Misafirlerinize çiçekleriniz kokusu ve görüntüsü ile kapıda karşılasın. Evinizin uygun yerlerine aranjmanlar yerleştirin. Uygun yere uygun çiçekleri seçmelisiniz. Hediye olarak çiçek gönderecekseniz bile alıcının bunu nereye yerleştireceğini hesaba katmalısınız.
- Çeşitlerin herbirinden birer buketi içerecek küçük vazolar Salonunuzun çeşitli yerlerine yerleştirilebilir. Misafirleriniz ayrılırken güzel bir akşamın hatırası olarak bunları vazosu ile kendilerine sunmak gerçekten güzel birer hediye olabilir. - Yatılı misafirleriniz için komidin üzerine konulacak gonca çiçek vazosu onları olumlu yönde şaşırtacaktır. Tek bir çiçeğin kullanılması bu konuda daha etkili olacaktır.

Referans:Ev Döşe, Tüm Gazeteler

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Özgecim ne güzel ve yararlı bilgiler bunlar. Faydalanacağımdan emin olabilirsin. Çok teşekkürler...:)

Tazekahve dedi ki...

Hepsi de mantıklı öneriler,galiba dekorasyona başlamadan önce kişinin kendini çok iyi tanıması lazım...Ama benim kafam hala karışık,ben sade düz hatlara sahip modern taz evleri çok seviyorum ama nostaljik objelerden dekorasyon fikirleri ortaya çıkarmaya da bayılıyorum.Sence evimi nasıl döşemeliyim? Sevgiler...

dshandmade dedi ki...

dekorasyon konusundaki önerilerinize hemen kulak verdim. Canlı çiçekler benim de hassas olduğum bir konu. Hemen her mevsim vazoları süsleyecek çiçeklerin günümü güzelleştirdiğini düşünüyorum. sevgiler.

Unknown dedi ki...

elvancım, tskler...
taze kahve, modern hatları genel olarak ben de çok severim ama bazen fazla net hatlar ve düz çizgiler cok yalın kalıp kısa sürede insanı bunaltabiliyor.bunun için benim onerim modern hatlarla yine evini tasarla ama gerek aksesuar gerekse duvar kağıtları ile araya biraz oryantalizm kat...bunun için daha öncce ben evimi bu linklerde yazmıstıım.ona bakabilirsin...
http://ozgesipahioglu.blogspot.com/2009/05/evimin-aksesuarlar-fikrimin-ince-gulu.html
ve
http://ozgesipahioglu.blogspot.com/2009/03/evim-evim-guzel-evim.html
dshandmade,çiçeklere ben de bayılırım:)

KRİSTAL KÜRE dedi ki...

değişik çiçek alternatifleri için Eren's Flowers varmış. Blogumda yazmıştım, çook güzel görünüyorlar

Laçin Tenel dedi ki...

canım çok güzel bilgiler bunlar.
Ama sandalyelerin sırtının kapıya dönük olmamasını ben maalesef uygulayamam, ev müsait değil.
Birkaçını delebiliriz herhalde değil mi :))

Tazekahve dedi ki...

Özgecim evindeki detaylar gerçekten çok hoş,ne demek istediğini daha iyi anladım,çok teşekkürler...