wibiya widget

4 Eylül 2009 Cuma

Bosphorus by the Sea - Denizden Boğaziçi ...

Alptekin Baloğlu sualtından bir balığın gözüyle Boğaziçi'ne bakıyor. Yalılar, saraylar, iskeleler, anıtlar, hisarlar, camiler, Kız Kulesi, Haydarpaşa, balıkçılar, şehir hatları vapurları, şilepler, Ortaköy'den Kavak'a kadar boğazın belleklerimize işleyen güzellikleri, sandala çekilen lüferin gözüyle yansıyor sanki bizlere. Disiplin olmadan üretkenlik, yaratıcılık, verimlilik asla olmaz. Deniz azami bir dikkat, çaba ve deneyim gerektirir. Sualtının görsel terbiye görmüş fotoğraflarına ulaşmak çok zordur. Sualtı fotoğrafının sıradan görüntü paydalarından "yeni" olanı bulmak, büyük deneyim ve birikim ister. Alptekin Baloğlu'nun sabırlı yaklaşımında, enerjisinde, çalışkanlığında, engin ruhunda tüm bunlar vardır. "Denizden Boğaziçine" çok farklı, adeta sürrealist bir gözle baktırıyor. Bu dünyanın alışılmış görüntülerini tersine çevirerek bizi şaşırtıyor ve düşündürüyor.

Kaynak:Denizden Boğaziçi

5 yorum:

Eliza Doolittle dedi ki...

Cok ama cokkk guzel bir fikirmis...Baloglu'na alkis...

parka dedi ki...

Sevgili arkadaşım sayfamdaki 33 0kul 3003 öğrenci kampanyasının logosunu sayfanıza taşıyarak sizinde desteğinizi rica ediyorum.

Saygılarımla

Ahmet

Zilan dedi ki...

Bu nasıl harika bir sanattır.Farklı olmak için dozunu kaçırmayan bir zanaatkar.Bayıldım tek kelimeyle.Fotoğraflara çok meraklıyımdır.İlk kez duyuyorum bu ismi.Paylaşımınız için teşekkürler..

sihirlisepet dedi ki...

bu ne güzel bir çalışmadır.hayran kaldım.ne kadar güzel Boğaz a böyle bir gözle bakabilmek...

MAVİANNE dedi ki...

süper fotolar çok etkilendim