wibiya widget

31 Ekim 2009 Cumartesi

Cadılar Bayramı- Halloween-nedir ?



Blogdaşlar, bugün birçoğumuzun  blogunda gördüğüm Cadılar Bayramının tarihçesini sizinle paylaşmak istedim.Nedir, ne değildir? Hep beraber öğrenelim istedim.
Cadılar Bayramının kökeni aslen Samhain olarak bilinen Kelt Festivalidir. Samhain Festivali hasat mevsiminin bitişini kutlamak için gerçekleştirilir. Geleneksel olarak, festival kadim Paganlar tarafından kış için malzemelerin ve malların hazırlanması için kullanılırdı. Eski Gaeller şimdi Cadılar Bayramı olarak bilinen 31 Ekim'in yaşayanlar ve ölüler dünyası arasında bir bağ yarattığına inanırlardı. Ölüler kötü niyetli ve tehlikeli kabul edilir, yaşanılan sorunlardan hastalıklardan ve kötü hasattan onlar sorumlu tutulurdu. Festivalde ateşler yakılır, genellikle kış için öldürülen hayvanların kemikleri bu ateşlerde yakılırdı. Raufun ruhları taklit edebilmek için maskeler ve kostümler giyilirdi.
Kostüm partileri, korku filmleri izlemek, "perili" evlere gitmek vb. gibi aktiviteler yapılarak kutlanan cadılar bayramı 31 Ekim'de kutlanan, çoğunlukla çocukların kostüm giyerek kapı kapı dolaşıp şeker, meyve ve diğer hediyeler aldığı bayramdır.Cadılar Bayramı'nın sembolü gülen bir balkabağıdır; bunun için de bir balkabağının içi boşaltılarak gülen bir surat şeklinde kesildikten sonra içinde bir mum yakılarak şeytani bir surat gösterilmeye çalışılır.Yemek olarak resmi şekeri, elma şekeridir. Bundan farklı olarak tüm şekerlemeler de kullanılır.

9 yorum:

özge dedi ki...

Trick 'r Treat
Bugün müymüş,hadi bakalım kutlu olsun

Unknown dedi ki...

özgecim- aynı anda birdirimize yorum yazmısız.kalp kalbe karsı:)

İğne İle İplik dedi ki...

Wayy demek tarihçesi buymuş. Aydınlandım! Şimdi müsadenizle içinde mum yanmış bir balkabağı gibi hissetmek istiyorum 8)

Aslısın dedi ki...

hasatı kutlamak için yapılan bayramı maskeli maymunluk haline dönüştürüp, her yerde bir parti veriyor olmamızı ayrıca kutluyorum :)

Jaensue dedi ki...

Bugun birsuru çok(!) korkutucu kiyafetleriyle minikler basti etrafimi seker vermeden olmazdi dimi;) Zaten vermezsen bisiler fiskirttir suratiniza sIkIysa verme hihi:))))

KelebekGibi dedi ki...

Cadilar Bayramini hic merak edip arastirmadim buralarda da cok yaygin kutlaniliyor, hatta bu aksam birkac kez kapim calindi cocuklar tarafindan.
Sayende biraz bilgilenmis oldum :)

Cansu dedi ki...

Güzel bilgiler için çok teşekkürler...

Shanell dedi ki...

merhaba ben kendi adima cok seviyorum ozellikle cocuklari sevindirmeyi ve onlara seker vermeyi cunku biz turkler bayramlarimizi tatil olarak degerlendirmeye basladigimizdan beri tadi tuzu kalmadi:(cocuklardan kacar hale gelen toplum olmusuz.acizane kendi gorusum.
bende kesinlikle nerde parti ben orda durumunda hallerindeyim:):)
sitenizi yeni gordum cok guzel.
benim diger blogum tropical-malibu.blogspot.com.bu 2.blogum ne yapacaksam ise yarar diye dusunuyorum.
sevgi ve saygilarrr

Unknown dedi ki...

ignecim-musade seniinn
aslıcım-deliye hep bayram
Jaensue -trick or treat:)
kelebekciim-cansucumm -rica...
shanell-gelıoorum hemen dıger bloga da