wibiya widget

23 Kasım 2009 Pazartesi

Annem'e ithafendir bu yazım ....

Bu yazımda bahsettiğim üzere, bizim ailede benden önceki kuşaklardaki hanımlar hep üretip,topluma katkıda bulunmuşlar.Annem, anneannem,büyük anneannemiz ve hatta onun 2 kuşak büyükleri de hep öğretmenmiş.Hatta anneannemin annesi Cumhuriyet dönemi öğretmenlerinden..
.
Annemin ilk öğretmeni de 5 yaşında ilkokul  2.sınıfa başlarken anneannemmiş.Dedemin görevi  sebebi ile bulundukları beldede tek öğretmen anneannem olunca annem de mecbur onun öğrencisi olmuş ve yazık ki sınıfta hep azar işitmiş -ayrım olmasın diye.Bugün  tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü  kutluyor, ellerinden minnet ve saygı ile öpüyorum.
Onlar varoldukça bu toplum yobazlığa, gericiliğe gerekli cevabı verecektir diyorum.

Atamızın, öğretmenlerimizle ilgili bazı özlü sözlerini sizlerle paylaşıyorum. 

  •  Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.Erkek ve kız çocuklarımızın, aynı suretle bütün tahsil derecelerindeki talim ve terbiyelerinin pratik olması mühimdir. Memleket evlâdı, her öğrenim aşamasında ekonomik hayatta verimli, etkili ve başarılı olacak surette donatılmalıdır.Cumhuriyet sizden "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" nesiller ister.(25.08.1924- Öğretmenler Birliği Kongresi Üyelerine)
  • Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet henüz millet namını almak yeteneğini elde edememiştir. Ona basit bir kütle denir, millet denmez.(14.10.1925- İzmir Erkek Öğretmen Okulunda)
  • Öğretmenler her fırsattan istifade ederek halka koşmalı, halk ile beraber olmalı ve halk, öğretmenin çocuğa yalnız alfabe okutur bir varlıktan ibaret olmayacağını anlamalıdır. (07.071927- Dolmabahçe Sarayı- İstanbul Öğretmenler Heyetine Demeç)

12 yorum:

gillerprensi dedi ki...

Tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım

Unknown dedi ki...

eeyore -haklısın hepsiine mnnettarız

Mlke_Btkn dedi ki...

Öğretmenlerimizin günü kutlu olsunn..

nehircce dedi ki...

Geleceğimiz onların elinde iyi ki varlar..İnsan yetiştirmek en yüce şey olsa gerek.sevgiler canım.

Derasmus dedi ki...

Biz insanoğlunun varlığı kutsaldır...Ve var oluşlarıyla onur duyduğumuz tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun...

Derasmus dedi ki...

Biz insanoğlunun varlığı kutsaldır...Ve var oluşlarıyla onur duyduğumuz tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun...

Aslı dedi ki...

Biz daha 3. kuşaktayız öğretmenlikte, yerinizde olmak isterdim... Okumuş ve okutmuş bir aileden gelmek farklı oluyor...

Serap dedi ki...

Çok iyi ya :) Özgürün de pek fark yok bütün ailesi öğretmen :)

sufi dedi ki...

Geç de olsa Tüm ailendeki öğretmenlerin gününü şükran ve sevgilerimle kutlarım.

Stil Direktoru dedi ki...

Ne güzel bak bir ortak yönümüz daha var canım, dedem ve babamda, sizinkilerinde öğretmenler gününü ve tüm öğretmenlerinkini kutlarım.

Unknown dedi ki...

tskler canlar ...

Dominika dedi ki...

dayımda öğretmen.. çocukları kendi sınıfındaymış küçükken.. hak geçmesin diye onları da boş yere azarlarmış :) şimdi anlatırlar güleriz bizde.. adil insanmış dayım..zavallı yeğenlerim :))
öğretmen çocuklarının kaderi bu galiba :P