wibiya widget

23 Kasım 2009 Pazartesi

Çalışan Kadın Olmak ya da Olmamak...

Tekrar ilginize sonsuz teşekkürler...Ameliyatım sebebi ile bayrama kadar raporluyum ve evde istirahat ediyorum.Bu sebeple sizlerle çalışan kadın olmak ya da olmamak / olamamak  konusunu paylaşmak istedim bugün...

Eksik etek…
Saçı uzun, aklı kısa…
Elinin hamuru ile erkek işine karışma…
Kır dizini otur evinde…
Kadının olduğu yerde şeytana gerek yoktur…
Kadının sırtından sopayı, karnından sıpayı eksik etmeyeceksin…
Kadının yeri yuvasıdır…
Yuvayı dişi kuş yapar…
Kadının yeri erkeğinin dizinin dibidir…
Kızını bırakırsan ya davulcuya ya zurnacıya varır…
Kızını dövmeyen dizini döver…
Kadın başıyla…
Kadın döşeğinden, yiğit eşeğinden belli olur…



Biz kadınlar için söylenmiş sözlerden birkaçı sadece. Şimdi bu kadar söze vesile olmuş bizler, yüksek ökçeler, bir de işsizliğin grafiğini yükselten, bir sorun haline  geldik...Malumunuz üzere Bakan Şimşek’e göre işsizliğin en büyük sorunu kadınlar.Bizler iş aramak için sokaklara dökülmesek, herşey çözülecekmiş??



Öyle ya da böyle fazla polemiğe girmeden, ister çalışalım, ister evimizde olalım ama ne olursa olsun ÜRETEN TOPLUM olalım. Bloglarda takip ettiğim kadarı ile nice ev hanımı arkadaşım elişi, dikiş, yemek  vb. uğraşlarla harika işler başarıyorlar. Bence gerçekten kilit nokta Üreten Kadın olmakta...İster evde, ister ofiste önce çocuklarımızın sonra bu vesile ile  toplumun ileri gitmesine bir nebze olsun katkımız oluyorsa, gerçek mutluluk budur ve gerisi gerçekten teferruattır.
Siz ne dersiniz?




P.S.Ben yapım gereği, ofiste hatta şantiyede üreten kadın olmalıyım.Sanırım aileden gelen bir yön  bu.5 kuşak geriye kadar ailemdeki tüm hanımlar çalışıyor. Allah yatırmasın ama gerçekten çalışmak beni dinç tutuyormuş onu anladım:)En kısa zamanda işime dönerim inşallah...


13 yorum:

NALAN dedi ki...

aynen özge'cim katılıyorum sana...
bir kadın için iş çalışmakta yada evde oturmakta değil üretmekte,üretgen bir kadın olmakta..kadının elinin değdiği herşey değişir bir böle bir söz var..
sevgiler canım..

Aslısın dedi ki...

Ah ben ev kadını olmak istiyorum daha doğrusu evden istediği zaman çalışan kadın. Her gün ofise gitmek o kadar kötü geliyor ki artık bana. Yapacağım ama sonunda, evden çalışmanın bir yolunu bulacağım :)

kolyekolik dedi ki...

Özgecim,
Çoook geçmiş olsun..Bir an önce iyileşip sağlıkla işine dönmen dileğiyle :)

özge dedi ki...

özgecim malesef hala öyle insanlar örnek eşimin ailesi ve benim durumumu biliyorsun.Bence üretmek değil sadece para kazanmakta çok önemli kadının kendi parasına sahip olması.Çünkü allah korusun boşanma durumlarında kadınlar genelde mağdur.Çünkü haklılık ya da haksızlık çok önemli değil malesef bu davalarda,avukatlara bakıyor dava kazanma işi.Pahalı avukat haklı oluyor.
Ne döktürdüm yarama bastın:)

Sokak Kedisi dedi ki...

Hayatımızı kendi elimizle yönlendirebilmek için sahip olduğumuz eğitim, tecrübe ve birikimi paraya çevirmek sadece erkeklerin hakkı değil.

Fakat sadece maddi kazanç peşinde olmaya da gerek yok, bazen Yapabiliyorum! demek en büyük kazançtır.

Tamamen katılıyorum size, bence Bakan çözümsüzlüğe gösterdiği adresle bile ancak kendi kapasitesizliğinin altını çizmiş...

Sevgiler

lezzettabağı dedi ki...

Özgecim,
Ben de her ne kadar ara sıra,iş yerinde çok yorulduğum zamanlarda ev kadını olmak istesem de,yine de çalışmadan evde oturamam diye düşünüyorum.Ama kendi işimin patronu olmak isterdim bak!Bu her daim hayalini kurduğum bir şey...

Cafe Aroma dedi ki...

Anne ve kızlarına katılıyorum. Ben de sabah 8 akşam 6 çalışıyorum yol sürelerini de ketınca bana bir şey kalmıyor. kalsa da halim kalmıyor. ama kendi işim olsun isterim, istiyorum da. belki bir gün kurarım neden olmasın.

Unknown dedi ki...

Sokak Kedisi -zaten yeter olmak onemlı bence de ...ewt cok zayııf bir acıklama ...
kolyekolik -saol seker
özge -cnmm gercekten ekonımık ozgüürlük de onemlı... cok halısın
Aslı -Home office sanrım gercekten süper olurdu!
NALAN -gercekten olaylara yaklasımımız daha faklı ve duyarlı...
Anne ve kızları- yook gercekten calısmaya alıstı isen evde olmak zor seker...kendi işinde de zor tüm sorumluluk sen de.yıpratıcıdır emınımm

It's just a Monday dedi ki...

I wish I could read Turkish!

I love the two photographs of the women.

Thank you for stopping by my blog recently :)

nehircce dedi ki...

Evde yada işte ama kadın muhakkak birşeyler yapmalı,ekonomisini kendi oluşturmalı..Eşinin eline mecbur kalmadıkca bakmamalı..Zaman zaman yorulup off be ben artık çalışmak istemiyorum desemde iyi ki bir işim var dediğimde öyle çok oluyor ki..Bakana gelince halt etmiş...sevgiler.

Stil Direktoru dedi ki...

İşte bu yüzden tam gaz üretime devam, sesimizi duyurmak adına da olsa, kendi yaşama sevincimiz için de olsa tv karşısında pineklemek yerine üretime devam

Unknown dedi ki...

Cafe Aroma -ins hersey gonlunce olur...
pennycones -thanx also for your visit!
nehircce -bakan olayına katılıoorum.iş de ekonomık ozgürlük de onemlı kesilikle...
: ) STİL DİREKTÖRÜ ( : ஐ -üretime devam fıstıkk ...:)

Adsız dedi ki...

Özge Hanım Öncelikle çok geçmiş olsun..Kadın varolduğu müddetçe çalışmalı ve üretmelidir.Bizi biz yapan kavram budur.Düşünen, üreten ve gelişmiş bir toplumda kadının hak ve özgürlükleri en üst sırada olmalıdır.. Bu konuya değindiğiniz için teşekkür ediyor, sevgilerimi sunuyorum..