wibiya widget

7 Kasım 2009 Cumartesi

Meyve Veren Ağaç Taşlanır!


Dün gece baş ağrısı ve karışık düşüncelerle  zor ve yıpratıcı bir gece geçirdim.Üstelik daha önce bu yazımda yazdığım biricik eşimle nişan yıldönümümüz olmasına rağmen, bugün karmakarışığım.

Beni bu hallere düşüren ise, dün itibari ile aldığım 4 tane adsız post yorumu.Yorumların genel olarak içeriği ve hedefi sıkça takip edilen sevdiğim bir arkadaşım olan bir blogger idi. Ki; o kişi cevabını kendi sitesinde vermiş.

İnsanların ikili ilişkiler içinde hoşlanmadığı ya da sevmediği insanlar olabilir.Saygı duyarım.Ama o kişi kim ise gidersin onunla konuşur, kendi aranda bunu çözersin ya da çözemezsin ama gelip bana, ya da bir başkasına onunla ilgili abuk sabuk yorumlar, laflar etmezsin.Ya da sırf o kişi ile aran kötü ve de  ben de onunla görüşüyorum diye, gelip konu ile ilgili olmayan  bloglardaki çalışmalara KARALAMALARDA BULUNAMAZSIN.!
Benim aile terbiyemde bu tarz fitne fesat işler yok.

Üzüldüğüm nokta ise, bizler bloglarımızda ısrarla Mutluluk, Amaç ve Araç, Samimiyet ve Dürüstlük desek de; kimileri bu postları okuyup malesef zerre kadar nasiplenmiyorlar.

Bana yolladığı "adsız" yorumlarda adını yazamayacak kadar NAMERT olan bu kişi,  "yorumlarımı  yayınlamayacaksın ama ben yazıyım" demiş.Ben senin kadar KORKAK ve NAMERT olmadığım için bu yorumlarını  yayınlıyorum.Hem de post yapıyorum.
Sana en güzel cevabı beni izleyen Blogdaşlar verir diyorum.

İşte bloguma atılan iftiralar:


  • "bir mimarın hobisi diye başlık atmışsın bende ilginçtir diye okumak istedim ama dakka bir gol bir tamamen bende hayal kırıklığı yarattı. ilk hayal kırıklığını koyduğun 3 fotoda yaşadım banyom mutfağım diyorsun sonra yorumlarda örnek foto diyorsun. ikincisi de lavantaları anlatmışsın arkasından gelen post lavanta torbası satmaya çalışıyorsun yani bu site hobi falan değil tamamen marketing amaçlı bir de .............sorunu var ki her blogta her yorumda karşıma çıkıyor ne yazık ki buraya da dadanmış her bloğa canım cicim bebeğim kuşum diye yalaka yorumlar yazmaktan başka yaptığı bir iş yok eh daha ne olsun tabii ki bu bloğu hiç beğenmedim ve bundan sonra okumayacağım mimarlar bile marketing peşinde koşuyorlarsa bu ülkede bir sorun var demektir. "



  • şu posta bile yine aynı kişilerden 8 yorum siz birbirinizi kullanıyorsunuz. yorum yazarak isimleriniz görünsüz page ranklerini artsın derdindesiniz bunu da en iyi marketing kraliçesi ......yapıyor..... eskiden yorumlarda birinci sırayı kapıyordu şimdi ikiye düşmüş yaşlanıyor herhalde pereformans kaybı var.


  • google gruplardaki forward maillerden kendine blog yaratmışsın iki de şakşakçı bulmuşsun habire yorum yazıyorlar ama hep aynı kişiler 'canım'!!!!!!!


  • körler sağarlar birbirini aağarlar.zaten ..... den başka da yorumcun yok. o zaten her posta yorum yazar maksat ismi görünsün dostlar alışverişte görsün.canım benim yazmış baksana ama sana özel sanma herkese aynı yalakalığı yapıyor.

NOT:BU  GİBİ YORUMLARI POST YAPACAK KADAR, KENDİME VE AİLE TERBİYEME GÜVENİYORUM. KEŞKE SEN DE ADINI YAZABİLECEK KADAR KENDİNE GÜVENSEN!

45 yorum:

defne dedi ki...

uff blogun mu var derdin var valla!
mesela benim de şu an izleyici sayım artıverdi, bir yazı nelere kadirmiş?? samimi mi değil mi anlayamadığım kişiler...

evcilik dedi ki...

yuh ya,olabilir yahu marketing amaçlı da olabilir,paylaşım amaçlı da olabilir bu ne ya ,çok şaşırdım ve meyve veren taşlanıra katılıyorum,üslubuna da laf atmış ya ne diyeyim,babam işhayatında KÖPEK balıklarıyla yüzmeyi öğreneceksin derdi,çok doğru söylediğinin bir kanıtı daha...
ne satarsan sat,ne anlatırsan anlat.üslubun ve tarzın çok hoş,önemli olan da bu herkes herişi yapabilir ama herkes kendini sevdiremez,pek yorum atmasam da yazılarını ve postlarını zevkle takip ediyorum..
selamlar,sevgiler..

özge dedi ki...

ayyy özge o şakşakçı biz mi oluyoruz:)
Niye biz sana yalakalık yapıcakmışız ki acaba ne kazancımız olacakmış.
Ne komik şeyler yaaa,şurda eğlenelim diyoruz ona bile fitne fesat giriyor.

Üzülerek söylüyorum ama galiba gerçekten kadının olduğu yerde şeytana gerek yok

lezzettabağı dedi ki...

Çok çirkin ve basit gerçekten!
Ne tür insanlar olduklarını çok güzel belli etmişler!
Sen kafanı takma arkadaşım!
Biz senin nasıl bir insan olduğunu,nasıl güzel yazılar yazdığını biliyoruz.Onlar da avuçlarını yalasın!

zeynepin sesi dedi ki...

boşver canım ya..sıkma canını..sen ne yaptıını,neden yaptıını biliosun nası olsa..

MAVİANNE dedi ki...

selam,
sana gelen bu yorumları at gitsin
ciddiye alma bence
bu tip insanlar kendilerini tatmin ediyor
psikolojik tedaviye ihtiyaç duyan insanlar bunlar
ben hiç dikkate almıyorum sil gitsin
sen bildiğin yolda devam et
onlara inat

tebrikler sana bence çok başarılı bloğun

Unknown dedi ki...

çok tuhaf geldi bana ....bloğunuzu yazma amacı ne olursa olsun diğer insanları neden rahatsız ediyor,anlamadım doğrusu... siz boşverin içinizden geldiği yazmaya devam edin.siz takip etmeye devam ededceğim.
sevgiler

Adsız dedi ki...

bunlar hic hos seyler degil, lutfen bu tarz yorumlari dikkate bile alma...

icimdeki yolculuk dedi ki...

ay ne diyeceğim bilemedim ki bana bile abuk sabuk mailler geldi hemde adı adresi gmaili olan insanlardan mail adresimi kaldırdım gelen yabancı mailleride açmıyorum..ama her ne kadar istemesende insanın canı sıkılıyor..

pelince dedi ki...

Görmezden gelmeye çalış özgecim,oluyor arada malesef :(

banada sen bu fotoğrafları çekmiyorsun,adını yazıp bir çok kişiyi kandırıyorsun demişler :)) ayol biz yiyoruz o yemekleri,lokantam mı var benim :)) gülümsettim umarım seni...

öptüm...

AiShA dedi ki...

Ne kadar kötü şeyler bunlar.Amaçları ne olabilir böyle insanların anlamıyorum.Bizler burda niye şakşakçı olalım ki.Güzel fikirler paylaşmak gibisi var mı ya da güzel bir olayda takdir etmek.Bu topluma hep kötülemek aşılandı son yıllarda eleştirelim kıralım parçalıyalım.Güzel yorumlar oluncada adın yakala olur şakşakçı olur.Mimarlar böyle yaparsaymış başarılı bir blogger ve yetenekli bir insanın yaptıklarından başka ben bu blogda başka bi amaç görmüyorum.Başlıkta olduğu gibi meyveli ağaç taçlanır.O kişiler bu blogu daha da okuyup bir iki şey öğrensinler işte ne güzel hayatlarına renk gelir.

Unknown dedi ki...

meyve veren agac taslanır kesinlikle..
senin de dedigin gibi biz ne kadar mutluluktan pozitiflikten bahsetsek o kadar negatiflik cekiyoruz sanırım...

esensdollsandpuppets dedi ki...

Benı zıyaret etmıssınız bende sıze geldım.Zarıf bır blog beyendım .Elestırılere aldırmayın meyve veren agac taslanır

Zeugma dedi ki...

Bu kadar ahkam kesebilen, her şeyi bildiğini sanan bu kişilik (daha doğrusu kişiliksiz), sabit fikirlerle bir paranoya sergilediğinin kendi de farkında olsa gerek ki gizli bir kimliğin ardına sığınmış.
Cesaretsiz kişilerin cesarete başvurabilecekleri tek yolu seçmiş..

Ayrıca sıkı bir takipçinizmiş gerçekten :)
Üzmeyin kendinizi.Dersini vermişsiniz yürekliliğinizle..
Sizi kutlarım..
Sevgilerimle..

Ordanburdanhayattan dedi ki...

selam Özge hn,
biraz önce Eda da da okudum çok sinirlendim, üstüne de size gelince sinirim iyice arttı. birileri gerçekten kaşınıyor gibi geliyor bana ve terbiyesizlik ediyorlar. siz mimarsınız diye marketing yapamaz mısınız ya da yaparsanız o adsız şahsiyete ne oluyor, o da açsın bir blog yapsın bakalım oluyor mu? ayrıca size gelip de bir başkasına verip veriştirmek de ne kadar korkak oldugunu gösteriyor. yürekli olsa gider direkt olarak Edaya yazardı bence. ama çook iyi etmişsiniz buraya post olarak koymakla bakalım yorumlarımıza ne diyecek? kimbilir bizlere de uğrar ve bizlere de verir veriştirir. ama adını söylemediğine de adı sanı olmayan karakteri yerine oturmamış biridir gibi geliyor, adından utanandan ne beklenir???
sevgiler

Flame dedi ki...

Ben basini okuyorum sonrasini bos veriyorum. Okumaya bile degmezler inan..

Laçin Tenel dedi ki...

Ah Özge' cim mimarlığımıza da laf atmışlar...Sakın bunu yazan üniversite okumamış olmasın :))
Ben şunu öğrendim, insanların neleri eksikse sana o yönden saldırıyorlar. Yani bu "adsız" ın nasıl bir yapıda olduğunu rahatça anlayabilirsin.
Ya "adsız" yorum nasıl bırakılabilir ben baştan anlamıyorum zaten. Bu kadar mı kendine güvenin yok, bu kadar mı korkuyorsun?
Üzülme diyeceğim ama senin üzerinden başka arkadaşa yönelinmesi çok kötü, bana bu şekilde gelenleri yayınlamıyorum ben de. Bana yorum yapacaksanız yapın, benim dışımda kime ne söyleyecekseniz gidin ona söyleyin diyorum.
Sen bildiğin yolda devam et arkadaşım, ben senin işinden özel vakit ayırıp yazdığını biliyorum. Emeğini herkes görüyor...

Adsız dedi ki...

Canım benim adsız birisi sana bu tip yorumları bırakabiliyorsa emin ol doğru yoldasın demektir. Çünkü ülkemizde maalesef güzel işler yapanlar hiçbir zaman destek görmüyor aksine ayağına çelme takmak isteyenler, çekenmeyenler, kıskançlıktan kuduranlar çıkıyor karşısına. Ben senin bu blogta hem sevdiğin ve kendini iyi hissettiğin işleri yaptığını görüyor hem de bizlerle (anlayanlarla) paylaştıkta mutlu olduğuna inanıyorum.
Burada iki mesele var. Birincisi marketing kötü birşey değil ki. Keşke Türkiye'de herkes birşeyler üretmenin ve bunu paylaşmanın ne demek olduğunu kavrayabilse. O zaman daha güçlü bir ülke olabilirdik.
İkincisi; insanlara güzel yorumlar bırakan ve onların yüzünde gülümsemeye neden olabilen kişilerin neresi kötü olabilir? Yine söylüyorum keşke herkes sevgi dolu ve pozitif olabilse.

Bunlar senin gibi başarılı ve yetenekli bir mimarı asla yıldıramaz, aksine kamçılar. Ben senin sevgi dolu yüreğine güveniyorum bitanem...

iklim dedi ki...

şakşakçıyız kardeşim,kime ne?değiliz dedik mi.

Sıla Yılmaz dedi ki...

sen zaten en güzelini söylemişsin meyve veren ağaç taşlanır diye..oku ve geç böyle yazıları bundan sonra, bu yazıyı yazmak yerine bize -seni sevenlere yani- yeni yazılar yaz canım

öpüyorum!

imza: şakşakcı siu :P

Sıla Yılmaz dedi ki...

sen zaten en güzelini söylemişsin meyve veren ağaç taşlanır diye..oku ve geç böyle yazıları bundan sonra, bu yazıyı yazmak yerine bize -seni sevenlere yani- yeni yazılar yaz canım

öpüyorum!

imza: şakşakcı siu :P

Kürksever dedi ki...

Kendinizi böyle değersiz kişilerle hiç üzmeyin, kafanıza zerre kadar takmayın. Ne demiş atalarımız: it ürür kervan yürür.

Stil Direktoru dedi ki...

Bebeğim TŞKLER :)

ADSIZ arkadaşa da tşkler!

"BANA MARKETING KRALİÇESİ" demiş ya, farkında değil sanırım iltifat ettiğinin :)

Haa birde "pereforamans" değil PERFORMANS diye yazılır.

Dakika da bir sürü yorum yazıp beni kötüleyeceğine aç biraz TDK oku :) haahha!

yıldız dedi ki...

Özge Edinin yazısını da okudum sonra senin yazına geldim.Bu nee dedim kendi kendime şaşırdım.Bu insanlara kim diyor bu yazdıklarımızı oku diye.Özgür irade var.Bir tıkla kapansın sayfa.Zorla mı okutuyorlar,yazılanları.Demek ki okumadan da yapamıyorlar.Arkadaşların dediğin gibi neleri eksikse oradan dem vurmuş bence de vay mimarlık,vay yorumlar,vay pazarlama.

Okusun bunları da bak yalakalık yapıyoruz.

Bu insanlara bu kadar zaman ayırmak bile gereksiz.


Boş verelim gitsin;)

Unknown dedi ki...

defnecim-samimi olmayan kişiler kadar samimilerde var tabiki tarih boyunca da hep olmuş.Burda bize düşen kötülüğe, çirkefliğe prim vermemek.
evcilik-güzel dilekleriniçin cok tesekkürler.Arkadaş "marketing'in" anlamını bilmediği için cümle içinde kullanınca farklı anlamlar çıkmış.MBA yüksek lisansı sahibi bir blogger olarak bloguma bu damgayı bastığı için kendisine cidden
özgecim-bu bence kadın erkek meselesi değil ki bulundugun yeri hazmedip hazmedememenle ilgili.Arkadaşın belli ki ciddi bir kompleksi var ve yalnız biri.Bu yüzden beraber hareket eden insanlardan pek hoşlanmıyor.
Anne ve kızları -tskler cnm.
zeynepin sesi -saol arkadasım
MAVİANNEcimm -basarılı buldugun için cok tskler... Gerçekten çok rahatsız biri oldugu kesin.Cümlelerde bile kin ve nefret var.Şaşkınım...
Esra Günüşen Ertuğrul - Bazen başarı, başarısızları rahatsız edebilir Esra'cım.
Salıncakta iki Kişi-saol cnmm
içimdeki yolculuk -aslında bunlar olmasa iyilerin iyi oldugunu belkı de anlayamazdık
pelince -saol seker.komık walla cok komik.beni de davet etsene lokantaya birgün cnm.
AiShA -cnm güzel dileklerin için çok teşekkürler.
Hello Kitty -demek ki birilerinin kuyruguna basıyoruz:)
esencim-tskler saolasınnn
Zeugma -Ewet cok komık blogu hayattta gelmem diyor bütün yazılarımı okuyup yorum yazıyor cidden skı takipçimmiş.Keşke o da benim kadar yürekli olsaymışş.
ORDAN BURDAN HAYATTAN -walla adından utanan ANADAN,BABADAN hatta ülkesinden bile utanır.eziklik diye düşünüyorum.
Flame - yorumu yayınlamıcaksın demiş diye post yaptım cnm.korkum olmadıgını bilsin.Bu ona 100 yıl yeter.:)))
Lacincim-cok saol cnm.Gerçekten büyük fedakarlıklarla yazıoorum bu blogu.Sonucta profesyonel olarak mesaim olan bir işim var...
Elvancım -Canım benim inan ben de iyi işler yaptıgıma inanıyorum.Bunu blogcular bilmez ama sen ve ben Antalya Anadolu Lisesinden beri arkadasız.Okulda iken de mümkün oldugunca iyiişler yapmaya calısıoodum bilirsin. Aslında o kadar alısıgım kı bu tür durumlarda hep çelme takılmasına..Bu kişi giderken ben sanırım dönüyordum:)
Marketing nedir?Yorum neden bırakılır?Bunları onun çözmesi için bir 10 yıl lazım sanırım...Operim cnm arkadasım.. iklim -saol cnm desteğin için
Siucumm -hepimiz şakşakçıyız:)
Coşkun Hürsel -gercekten süper laf bu da tskler..
STİL DİREKTÖRÜ -cnm; performans olmuş pereformans, lavanta kesesi olmuş lavanta TORBASI:)muaahhh.kültür bellı kalite belli...

haykırış dedi ki...

Sayın Özge Sipahioğlu,
Hiç dert etmeyin zira sizi blogunuzla tanıyor ve saygı duyuyoruz kesinlikle fikirlerimizde bir sapma olmaz aksine gurur ve mertlik sergileyerek dik duruşunuzu alkışlamamız lâzım. Unutmayın başarılı her iş kadını sürekli kıskanılır bu tür basit bir olayı ciddiye almayın.
Sizin gibi çalışkan ve mert insanlar her daim ülkemin ak yüzü olmuştur. Sizinleyiz sizleri seviyoruz ve sizlerle gurur duyuyoruz.
Bakın muhterem eşim aynen şu cümleyi kullanıyor sizin için "hakikatin ilimde olduğunu kıskananların bir oyunudur. Ciddiye almasın sevgilerimi yazıver" ve bende yazdım.
İyi akşamlar.
Sevgi ve saygılar,

Şehnaz dedi ki...

ÖZGECİM BENDE ÇOK ŞAŞIRDIM.İNSANLARIN NE AMAÇ GÜTTÜKLERİNİ ANLAYAMIYORUZ...HİÇ CANINI SIKAM ..İNSANLAR ŞURDA BİRAZ STRSTEN KURTULUYOR...BOŞVER CANIM.....BİZ ŞAKŞAKÇILAR VE YALAKALRMIŞIZ YA.....HAYRET BİRŞEY....

Aslı dedi ki...

Amaaan boşver, sadece bloglarla sınırlı değil bu. Her ortamın iyisi de var, kötüsü de var. Kötüler olmadan iyinin değeri anlaşılamıyor zaten :)

sinarana dedi ki...

amann boşver salla gitsin..kaale bile alınmaz..hayat devam ediyor!

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

aynen! git TDK oku, aağarlar yazılmaz. ağırlar yazılır. başka da bişi demicem. kaale bile alınmıcak kadarsın adsız. isimsiz.

Nilgün Komar dedi ki...

canım canım canım
kim karışır bunu dememize zaten adını bile yazamayan yüreksiz insan dese ne olur demese ne olurr..
işte o şimdi prim yapmaya çalışmış.. bari adını verseydi de iki şak şak da onun için yapardık...

Nur dedi ki...

Canım hiç hiç ciddiye almayın bunları Eda içinde aynı şey geçerli bence, ben olsam siler yayınlamazdım ohh iyide ederdim.
Ciddiye almayın böylelerini.

karamel mutfak dedi ki...

Bu tür yazılar için aslında sinir olmaya bile degmez ama insanı çileden çıkarıyorlar işte.Zaten açıklıkla söylemeye yüregi olan birisi olsa adsız olarak çıkmaz karşına .Geçenlerde birisi banada dadanmıştı neyse şu ara kurtuldum ondan böyleleri yüzünden yorumları artık onaya bırakıyorum.

Adsız dedi ki...

Evet her ortamın zorluğu var...İnsan o zorluklara takılmayıp ilerlemeyi bilecek ama biz yapamıyoruz...Ben eşinizle nişan yıldönünüzü tam tadıyla kutlayamadığınıza üzüldüm:(

Rumeysa dedi ki...

AHAHAAHAA!!!!:D:D bakış açısına bakın ya!!!!:P :D

Batuhan Doğu Alkaya dedi ki...

Bu konu hakkında dert etmeyin lütfen.Hatta üzülmeyin.Meyve veren ağaç taşlanır ; siz bunu bildiğinize göre yersiz üzüntünüz.

Ne yazıkki bir takım yazarlar blog açtıktan sonra yorum hastalaığına yakalanıp tek düşündükleri daha çok yorum almak oluyor.Bunun örneklerini çok gördüm.Ve istediklerini elde edemediklerindede okur sayısı fazla olan , iyi olan , yorum alan bloglara saldırıyorlar.Bundan ibaret.

Gereksiz üzüntülere son verip yazmanın keyfini çıkarın.Bizler olduktan sonra gerisinin anlamı yok ..

Zeynep'in Evi dedi ki...

canım ben seni çok yeni tanıyorum ve bu yakıştırmalar neakadar basit, hayret ediyorum..

bu yol nekadar doğru bilemem..ama ben adsız'ların yorumlarını kabul etmiyorum..yazamıyolar..
insanlar eğer takip edilemeyecek durumdalarda daha cesur oluyolar sanırım..

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Ayyy yazık kız fena paralamış birileri kendini :)) Bize de şakşakçımı demiş, yok yok biz deyip de nemalanmayalım ablanın derdi direk edi :))
Kendi başını yesin ne diyim :))

Nesobaby dedi ki...

bence kesin tanıdığın birisidir seni çekemeyen :) merak ettim blogunda neyi marketliyormuşsun?? :))) hani yenilecek bişeyse biz de alalım :) ama sen de lafı güzel oturtmuşsun cesareti varsa adını da yazsın :)) ay ben yolarım böylesiini :D

Unknown dedi ki...

yıldızcım-haklısın galiba fazla ciddiye alıyoruz kendilerini:)
haykırış-cok tskler,eşinize de sze de derin saygı ve sevgiler..
sehnazcım-saol cnm destegin için
aslıcım-haklısın onlar olsun kı bizlerin kıymeti bilinsinnn
umut-hüzün-sagolasın
seda-sorma kızarıım oyle yanlıslara biraz dikkat di mi?
celebi74-ad vermek yürek ister:)
nur saol cnm

Unknown dedi ki...

karamelcim-onay zaten bunlardan cıkan bir olay bence de..aynı hırsızlar nedeni ile kapı kilitlemek gibi
tatlı cadı-sora o da içimde bir ukte:(

Unknown dedi ki...

rumeysa-sorma ya...
batuhan -destek için cok tskler..zeynepcim-ben de artık adsız yorumları almıcam hala yazmaya cesaretleri olursa tabi:)
volkan kaldera-walla birileri cidden uyuz olmus gibi:)
nesocum-lavanta keselerimi yazmıstım ona laf etmiş:)

Unknown dedi ki...

rumeysa-sorma ya...
batuhan -destek için cok tskler..zeynepcim-ben de artık adsız yorumları almıcam hala yazmaya cesaretleri olursa tabi:)
volkan kaldera-walla birileri cidden uyuz olmus gibi:)
nesocum-lavanta keselerimi yazmıstım ona laf etmiş:)

Unknown dedi ki...

rumeysa-sorma ya...
batuhan -destek için cok tskler..zeynepcim-ben de artık adsız yorumları almıcam hala yazmaya cesaretleri olursa tabi:)
volkan kaldera-walla birileri cidden uyuz olmus gibi:)
nesocum-lavanta keselerimi yazmıstım ona laf etmiş:)

Dominika dedi ki...

it ürür kervan yürür..bunları pek sallamamak lazım..
siz gayet incesiniz belli ki bu kimseleri adama sayıp cevap bile yazmışsınız.
:))
açıkçası benim umurumda olmazdı. Neyin mücadelesi olduğu belli :))
;)