wibiya widget

22 Şubat 2010 Pazartesi

Google'ın Buzz Fiyaskosu...

Kullanıma sunduğu her yeni ürünü büyük beğeni toplayan ve fanatiklik derecesinde hayran kitlesine sahip olan Google'ın Buzz operasyonu umduğu gibi gitmedi. Facebook, Twitter, FriendFeed gibi sosyal paylaşım platformlarıyla rekabet edebilmek için çıkardıkları Google Buzz, kullanıcılardan büyük tepki topladı.



Gmail hesaplarına otomatik olarak eklenen ve Google profilinizi arkadaş listenizle paylaşmanıza imkan veren uygulama ile birçok kullanıcının kişisel bilgilerini dışarıdan erişilebilir oldu. Google Buzz'ın tepki çeken bir diğer özelliği de kullanışsızlığı oldu. Bütün Google ürünlerinin en bariz vasfı olan rahat kullanım özelliği Buzz'da beklenen etkiyi oluşturmadı. İnternette deneyimlerini paylaşan kullanıcıların büyük kısmı Buzz'dan memnun olmadıklarını anlattı.

Kullanıcılarının isteklerine göre ürünlerini şekillendirmekte uzman  olan Google, şikayetlere konu olan özelliklerde değişikliklere gitmek için çalışmalarını hızlandırdı bile...

2 yorum:

Serap dedi ki...

Özgecim bende alışmaya çalışıyorum. Alışıcammm :)

kiR'linsan.oRg dedi ki...

Evet geliştirilmesi gereken bir ürün, googlenin kullanıcılarını memnun etmesi için gerekenleri yapacağına inanıyorum. Bu arada bloguma yapmış olduğunuz ziyaret içint teşekkür ederim.)