wibiya widget

8 Mart 2010 Pazartesi

And The Oscar Goes To.....

En İyi Film: The Hurt Locker

6 dalda birden Oscar ödülü almayı başaran The Hurt Locker, 4 ödül alabilen Avatar'ı geçerek en iyi film seçilmeyi başardı. Kadınlar gününde en iyi yönetmen ödülü de bir kadına verildi.
En iyi yönetmen ödülünü ilk kez bir kadın, Kathryn Bigelow kazandı. Tören öncesinde de Oscar‘ın en büyük adaylarından olarak gösterilen Kathryn Bigelow’un yönettiği ve BAFTA ödüllerinde de büyük başarı sağlayan “The Hurt Locker” filmi de en iyi film ödülünü kazandı. Film, Irak’ta görev alan bir bomba imha ekibininin yaşadığı olayları konu alıyor.



En İyi Erkek Oyuncu: Jeff Bridges (Crazy Heart)
En İyi Kadın Oyuncu: Sandra Bullock (The Blind Side)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Mo'Nique (Precious)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christoph Waltz (Soysuzlar Çetesi)
En iyi Animasyon: Up/ Yukarı Bak (Pete Docter)
En İyi Görsel Efekt: Avatar

4 yorum:

seyyahmimoza dedi ki...

benim favorim avatar'dı.ama en iyi yönetmen ödülünün bir bayana gitmesi de gurur verici.beni memnun eden sonuçların başında ise en iyi animasyon olan UP geliyor.büyük bir keyifle seyretmiştim.

sessiz kelimeler dedi ki...

kadılar günü için ilk yorumun benden olsun bende yeniyim desteğini bekliyorum

Sena Çeyiz dedi ki...

Ben o günü bu günü sevmem ama... 'Helal olsun bir şeyler oluyor' demek güzel... Film Türkiye'de vizyona girmemiş, gelsin görmek isterim doğrusu...

ursula dedi ki...

filmi henüz izlememiş olsam da bir kadın yönetmenin oscar almasından dolayı duyduğum sevinç bu kadının bu denli savaş yanlısı ve militarist olması gerçeği altında ezildi gitti. amerikan halkı için ırakta savaşan askerlere ithaf etti bir de sanırım filmi.. kadın olmak odun ve popülist olmanın önüne geçmiyor demek ki..