wibiya widget

30 Ekim 2010 Cumartesi

Günümüz trendi; Baby Shower ve Bridal Shower Partileri!

Blogcanlar,
Ne zamadır yazmak istediğim bir konu var,nihayet bugüne kısmetmiş.Bugünkü konumuz; Günümüz trendi Baby Shower ve Bridal Shower Partileri ...Dilerseniz öncelikle Bridal Shower'dan bahsedelim.Sonrasında başka bir postumda da ; Baby Shower hakkında da paylaşacaklarım var ki daha geçen hafta ilk baby shower partimize katıldım.Detaylar pek yakında...

Bridal Shower nam-ı diğer Bekarlığa Veda Partisi, gelinin şerefine düğün öncesi bir tarihte düzenlenebilen ve bizim geleneklerimizde de kına gecesi olarak kutlanan gecenin alternatif partisi...Erkekler de tabiki bu tür Bekarlığa Veda Partilerini kendi arkadaşları ile düzenleyip, maksimum kapasitede içki tüketerek, felekten bir gece ile hayatlarında belki de son kez bekar olmanın keyfini yaşıyorlar!

Bizim kına gecelerinde ağlatılan gelinleri düşününce aslında kültürümüzdeki bu mahremiyet de ayrı bir post konusu olabilir diye düşünüyorum.

Bridal Shower'ın tarihçesine baktığımız zaman 1860'lı tarihlerde Belçika, Hollanda ve sonrasında Amerika'da yaygınlaşan bir trend olarak ortaya çıkmış.Organizasyon'un en anlamlı kısmı ise ilk başlangıcının  gelin'in  ya da damadın ailelerinin durumunun ekonomik olarak  uygun olmadığı ve-veya ailecek tasvip edilmeyen bir evlilikte çifte ekonomik anlamda destek olma amaçlı hediyeleşme etkinliği olması.Bizdeki düğünlerdeki altın takma kültürünün bu ülkelerde olmadığını göz önüne alırsak aslında çok da hoş bir uygulama, kalp kırmadan ekonomik destek olmak...

Bizdeki uygulamaya gelince ise, en zor koşullarda dahi sade bir nikah töreni ile evlenen çiftlere, isteyen herkesin takı ya da para ile nikaha katılarak destek olması hatta o da olamıyorsa daha sonra evlerine gidip hediye götürme alışkanlığı olması sebebiyle bize  Bridal Shower'ların  en çok partisi ve eğlencesi yadigar kalır diye düşünüyorum.Siz ne dersiniz?

Yakında evlenecek kız arkadaşlarınıza böyle sevimli ve eğlenceli bir gelin partisi sürprizi yapmak isterseniz aradığınız ilham "French Candy" (Fransız şekeri) temalı, siyah-beyaz ve pembe renkler üzerine kurulmuş parti görüntülerinde olabilir...

11 yorum:

çeşnici Handan dedi ki...

Sürekli yeni, güzel adetler çıkıyor ben evlenirken bu adetler neredeydi tekrar mı evlensem acaba? Hele baby shower süper birşey. Tümay'ınkini gördüm çok beğendim. Seninkini de bekliyoruz. Sevgiler.

STİL SAHİBİ BAYANLAR dedi ki...

parti fotoları çok şık görünüyor,imrendim doğrusu:))

Sevil Şahin dedi ki...

bu yeni çıkan geleneklere bayılıyorum .
:))

Unknown dedi ki...

Ben yapmadım ama yapmayı isterdim açıkçası Bridal Shower!Ama baby shower yapmayı istiyorum,bakalım!Onunla ilgili yazını merakla bekliyorum canım!

Deli Anne dedi ki...

Son yazımı tanıdığım blogculara ayırdım. Sizinle ilgili de ufacık bir yazı var. Sevgiler.

INSTYLE FEMİNİN dedi ki...

ben bir arkadaşımın baby shower partisine katıldım,çok güzeldi,hatta gelen küçük çocuklara hediye verildi.Tabiki de yeni gelecek olan bebegede hediyeler getirildi,tabaklar,bardaklar,kurabiyeler,pastalar herşey bebek figür ve desenlerindeydi.Ben yapar mıyım bilemiyorum,belki..

Tümay Öztürk dedi ki...

Aaahh ahhh bunu kaçırdım işte:) Gerçi kızkardeşime bir bekarlığa vedqa partisi yaptık hatta sayfamda da yayınladım ama yetişmek de zor bu partilere:) Neyseki kızım da hepsini yakalayacağım inşallah:)

meltem beker dedi ki...

Ne güzel anlatmışsın canım:)
Baby Shower partisi ile ilgili yazını sabırsızlıkla bekliyorum:)
kucak dolusu sevgiler...

Benhurum dedi ki...

Tatlıcım ağzına sağlık ne kadar aydınlatıcı ve keyifli bir post olmuş, süpersin;) Yaa ama ben bunların hiçbirine yetişemeyeceğim:( Neyseki sizler varsınız:) Tümay'ın ilk kez tecrübe ettiğim baby shower'ından sonra seninkine hazırlanıyorum hemde sabırsızlıkla:)) Haydi hayırlısı inş.

Unknown dedi ki...

tesekkurler arkadaslar svgler hepınıze

Unknown dedi ki...

tesekkurler arkadaslar svgler hepınıze