wibiya widget

4 Kasım 2010 Perşembe

Baby Shower Partisi Nedir!

Blogcanlar,
Gelelim hepinizin merakla beklediği Baby Shower önerilerimize...

Amerika’dan son dönemde bizim kültüre adapte olmaya çalışan yeni bir kavram bu...Baby Shower nam-ı diğer Hoşgeldin Bebeğim Partisi ya da Bebeğe Hazırlık Partisinde de esas amaç, bebek dünyaya gelmeden  yapılan bu partiye gelen hediyelerle anne babanın bebek ile ilgili ihtiyaçlarına destek olmak ve doğum öncesi anneye moral vermektir.
Shower kelimesi, annenin hediye yağmuruna tutulması fikrinden  gelmektedir.Annenin yakın arkadaşlarından biri öncelikle partinin  konseptini belirleyerek, bu konsept doğrultusunda davetiye vb  hazırıkları yapar, davetlileri ister mail ile ister telefon ve veya posta yoluyla davet eder.Parti evde veya istenen bir mekanda organize edilir.Öncesinde mekan süslenir. Pasta, balon, kurabiye, zıbınlar vs ile ortam parti moduna uygun hale getirilir.

Anne, daveti organize eden yakın arkadaşına bebekle ilgili ihtiyaçların listesini  verir.Organizasyonu yapan kişi davetle beraber bu ihtiyaç listesini davetlilere  gönderir. Davetli kişi alacağı hediyeyi organizatöre bildirir ki, birden fazla kişi aynı hediyeden almamış olur böylece. Burada esas amaç, anneye gerçekten ihtiyacı olan hediyelern alınmasıdır.
Partiden ayrılırken davetlilere o  günün anısına  minik  hediyeler  verilebilir. Bebekli şekerler, kurabiyeler vs. den oluşan  çantalar hazırlanabilir.Parti sırasında bebek bingosu, tombala, tuvalet kağıdı ile bel çevresi oyunu vs. gibi birçok oyun organize edilebiliyor.Seçilen parti temasının tüm görsellere uygulanması en şık olanı.



Eminim -ki geçen hafta katıldığım Simay'ımızın Baby shower'ında  da olduğu üzere- hamilelik gibi zor bir süreci yaşamakta olan anne için kız arkadaşlarıyla beraber keyifle geçirilen saatler ve paylaşılan güzel anılar süper bir moral olacaktır.Yaşam denilen mücadelenin en güzel tarafı  böyle keyifli anların toplamından ibaret bence.Sizce de öyle değil mi?

Öyleyse napıyoruz,  hayal ediyoruz, tarihi belirliyoruz  ve kız arkadaşlarımızla beraber “baby shower”ın tadını doya doya tadını çıkarıyoruz!

14 yorum:

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Özgecim evet haklısın bence de çok güzel ve moral depolamak için önemli. fakat ben bir başka açıdan da bakıyorum bu olaya, ya bir aksilik olursa diye hep korkarım önceden yapılan planlardan. Nedense sonrasında yapılan partiler daha anlamlı gibi. bu da benim fikrim:)

Dennis Satıyor dedi ki...

Çok şahane bir fikir!

zeynep bayram dedi ki...

hoş ve eğlenceli olur aslında,bizim alışıldık doğum sonrası ziyaretleri ve mevlüd ile birleştiğinde biraz yorucu olabilir ama....

nehircce dedi ki...

off yaa 4 sene önce böyleşeyler yoktu :(( Bakınca neler yapıyor insanlar nasıl emekler verilmiş.Cıvıl cıvıl çok beğeniyorum.Hediye seçimi de çok güzel org.ediliyor ihtiyaçlara göre.Çok güzel bir düşünce bence..Ama adı bizde bebiş karşılama partisi olsun bence :)))

Burcu Çalışkan dedi ki...

kesinlikle anneye moral vermesi açısından yapılmasını ve keyifli vakit geçirilmeisni sağlıyor. sana da güzel bir parti yaparız değil mi canım :))

Sütüme Sarelleme Karışma!! dedi ki...

baby yok shower yapamayacağız, bu güzellikte doğum günümü kutlasak! ben varım:)))

Duygu Fedakar dedi ki...

herşey çok tatlı gözüküyor:)

Unknown dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum!Bence de güzel ve faydalı bir uygulama!Ben de yapmak istiyorum ama bakalım!!!

ufuk-aysaatleri dedi ki...

Çok hoş bir buluşma, çok anlamlı bir parti bence....Teşekkürler hayatım.

çeşnici Handan dedi ki...

Anneye moral vermesi ve bebeğin ihtiyaçlarına katkıda bulunması bir hediyeden 5-6 tane gelmesini önlemesi açısından bence çok güzel bir organizasyon. (18 yıl önce niye yoktu ki) Tüm bebek bekleyen anneler için bence düzenlemeli. Sevgiler.

meltem beker dedi ki...

Anneye moral olacağı kesin ama katılanlarında çok keyif aldığı bir parti:)
Benim en keyif aldığım organizasyon diyebilirim:)
Hadi ama sana ne zaman yapıyoruz Özgeee??? :)
sevgiler

didem dedi ki...

Turkiye'de baby shower yapildigini bilmiyordum, ilginc! Bizde aslinda bebek dogduktan sonra hediye goturulur.
Bizde Amerikalilasiyoruz yavas yavas ha? Sevgiler

Tümay Öztürk dedi ki...

Bu partiyi yapmış bir iolarak şunu kesinlikle söylebilirim ki ; gerçekten bir moral partisi! KEsinlikle o akşam ne kadar mutlu, heyecanlı ve hareketli olduğumu unutmayacağım:) Darısı başına canım benim...

Adsız dedi ki...

Ay bebek görmeye geldiklerinde hep aynı hediyeyi getiriyor insanlar. Tamam düşünüp getirmekte önemli ama bebk giyim mağazası açmıcaz hiç birimiz bir yığın kıyafet geliyor. Ailede almış oluyor zaten bir sürü. Hem aynı şeyler geliyor. Ya da hiç kullanılmayacak şeyler. Bizde öyle olmuştu en azından:)Doğum yapacak bir arkadaşım için önerdim ben bunu isteyemem öyle hediye falan diye istemedi yapmak. Bizde kendimizce birşeyler yapalım diye grup hediye diye bir siteden para topladık kartta yüklettirdik topladığımız parayı Madem hediye kabul etmiyorsun bunla al ozaman ihtiyaçlarını diye. Anlamadığım şey zaten erkes bir hediye alacak bari işe yarar bir hediye alınsın diye düşünüyorum açıkcası.