wibiya widget

30 Ocak 2011 Pazar

Can Bey Evinde!

Blogcanlar,
Çok sükür hepinizin güzel dilekleri,duaları, pozitif enerjisi ile Can Bey evine geldi!

Tüm temiz yürekler ve desteğiniz için hepinize sonsuz teşekkürler...Gerek hastaneye gelen dostlar, gerek mesajlar, gerekse yorumlar blog camiamızın da ne kadar büyük bir aile olduğunu bana bir kez daha kanıtladı.Daha sonra kafamı toparladıkça, hepsini tek tek sizlerle paylaşacağım ama tek söyleyebileceğim Allah isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın ve Allah tüm sevdiklerime benim gibi sevilmeyi nasip etsin:)

Daha sonra detaylı haberleri paylaşacağım ama koşullar nedeni ile ameliyatım epidural sezaryan oldu.Şimdi Can Bey fırsat verdikçe,  yavaş yavaş dinlenme sürecini yaşamaya çalışıyorum.Rutin bir düzen içine girmiş durmdayız ve henüz 4. günümüz olması sebebi ile birbirimizi yavaş yavaş tanımaya başlıyoruz.Tecrübeli annelerden ilk hafta ve ilk ay için önerilerine cidden çok ihtiyacım var.Konu sınırlamam yok, hangi konuda olursa olsun(süt, kaka, gaz sıkıntısı,pişik kremi,ilk banyo,oda sıcaklığı vs..) lütfen yorumlarınızla ilk ay ve ik hafta için tecrübelerinizi paylaşın!Yorumlarınızı bekliyoruz.Sevgiyle...

37 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım benim çok şükür Rabbim analı
babalı büyütsün sağlıkla.Kendinize
çok iyi bakın öpüyorum.

zeynep bayram dedi ki...

ne hoş bir haber bu:)))uzun zamandır blog dünyasından uzakdım,bebek haberleri dolu bloglarda,şimdi oğlumuna kavuştuğum ilk günler geldi aklıma.kim ne derse desin(alıştırma diyeceklerdir)boşver uyanıkken kucağından indirme hatta göğsünde uyut dünyanın en güzel anıdır o.....hayatına hep gülsün inşallah,annesi benim içinde kokla o cennet kokuluyu :)))

özge dedi ki...

masaalllah allah anali babali buyutsun ilk ay zor korkma gecicek:)

TATESAL dedi ki...

Özgecim gözün aydın olsun analı babalı büyüsün Can bebek,çok sevindim...3 çocuk büyütmüş bir anne olarak öncelikle yediğin besinlere dikkat et derim muhakkak bu konudfa bilgin vardır...gaz konusunda mutlaka ma mutlaka kimyon....henüz Can çok küçük 20 günlük olduktan sonra sen çorbalarına kimyon kat ye...daha sonra kolik olursa çay kaşığında sütünle bir miktar kimyonu karıştırıp sabah akşam ver gerçekten ben oğlumda çok çektim 4 ay sonra bu öneri çok işime yaradı herkese tavsiye ederim...pişik olursa zeytinyağını bir kabın içinde yak ve pamukla sür...yani zeytinyağı yandığında bir dumsan şıkar o dumandan sonra altını kapat ve soğutarak bir şişeye koy bitinceye kadar kullan...meme başı çatlakları çok acı verir bunun içinde soğan sür...umarım kolaylıkla büyütürsün Can bebeği canım her türlü konuda yardımcı olmak isterim ne zaman istersen sevgiler....

etamincikizlar dedi ki...

Allah uzun ve güzel ömürler versin küçük Can'a, ne kadar güzel bi duygu o bebişi koklamak ilk günlerim geldi aklıma.. kesinlikle Rabbim isteyen ve kıymetini bilen her kadına anneliği yaşatsın... sevgiler..

Adsız dedi ki...

Allah sağlıkla mutlu büyümeyi nasip etsin, çok tebrik ederim

Syhn dedi ki...

tebrik ederim!!
Allah analı babalı büyütsün vatana millete ailesine hayırlı bir evlat olarak yetişsin inşallah;)

sevgiler..

çeşnici Handan dedi ki...

Özgeciğim tekrar gözün aydın Can bebek hoşgeldi. Allah analı babalı sağlıklı çok uzun ömürler versin. Sevgilerimle.

Adsız dedi ki...

can bebek hoş gelmiş
ayy ne sevimlidir şimdi o kıyamam masum masum duruyodur geceleri uyuyormu bari benimnde 2.5 yaşında kızım var biraz onu hatırladım ilk günlerini
süt için bol bol dere otu tahin helvası ve incir ye kuru yada yaş farketmez ben bunu sonradan öğrendim bol bol süt yapıyor ihtiyacın oldukça buraya yazarsan eminim herkes sana yardımcı olmaya çalışacaktır. uyusada gazını çıkartmadan yatırma o gaz sonradan ağlama krizlerine neden olabiliyor
hayırlı olsun Allah analı babalı büyütsün

Ece Nur'un Annesi "Mine" dedi ki...

gözünüz aydın canım ikiniz için de en sağlıklı günler evde başlayacak emin ol. Ayrıca eve gelmeden anne olduğunun farkında olamıyor insan. ilk ayların nasıl geçtiğini yorgunluk - uykusuzluk haricinde anlamayacaksınız.Bir bakmışsın ki 40 denilen günler gelmiş geçmiş bile =)
Gaz sorunu olursa eğer, kızım 4 ay boyunca o evreyi geçirdiği ve bizim kullanmadığımız ilaç modeli kalmadığından, ilk tavsiyem kekik çayı yapıp içmen ve sonrasında emzirmen (sütü de arttıracaktır) bir de eczaneden alacağın metsili kullanman. ilk zamanlar göğsün yara olacak malesef.Gold ya da sürüver krem isimlerini tavsiye ederim.Süt az olduğu için, bebek daha sert çekecek ve çektikçe çenesi kuvvetlenecek, dolayısıyla alışık olmayan göğüs ucu yara olacak.silikon meme ucu da tavsiye ederim.alışıyorlar!sezeryan sonucu sütüm az diye düşünme,emerken uyuyorsa, doymuş demektir.sarılık ihtimaline karşı da 1 çay kaşığı kadar toz şekerli ılık su vermeni tavsiye ederim.Doktorlar verme diyecektir ama sarılık olduğunda kuvezdeki o ışık altındaki halindense, 1 kaşık şekerli suyu tavsiye ederim canım. Pişik içinse, bebeklerin narin cildi olduğundan ve her bebeğin yapısı farklı olacağından net tavsiye veremeyeceğim.kızımın poposu ve bacakları, prima bez kullanmama rağmen domates gibi oluyor ve kanıyordu.ünlü markalara kadar neler denedim ama en etkili çözümü yine eczaneden aldığım hametan ve trosyd kremleri karıştırıp sürmekle buldum. Şimdilik bu kadar aklıma geldikçe yazarım :)

nazo dedi ki...

Canım benim benden öneri yok ama bol bol iyi dilek var :)
Fotoğraf insanın içini kıpır kıpır ediyor :) Zeynep ve Burcu'dan diğer fotoğrafları bekliyorum merakla..
Can'a sizinle koskocaman, sağlıklı, mutlu bir ömür diliyor; eşini ve seni tebrik ediyorum Özgecim. Umarım en güzel şekilde geçer lohusalık dönemi ;)

Zuhal'in Müzesi dedi ki...

analı babalı, sağlıkla, sevgiyle büyümesini umarım. :))

Saglıklımutfak dedi ki...

hoşgeldin canım. anneliği doya doya yaşaman dileğiyle:)

ayca dedi ki...

Mutlu, sağlıklı ve hep birlikte olduğunuz bir yaşam dilerim :)

Didem dedi ki...

Özge Hanım tebrik ederim. Allah analı babalı büyütmek nasip etsin. Darısı benim gibi bebişi olmayanların başına :) Sevgiler..

GÜL DOĞAN dedi ki...

Allah analı babalı büyümeyi ihsan etsin canım.Can beye sağlıklı başarılı mutlu uzuuuunnnn bir ömür dilerim.

yıldız dedi ki...

Merhaba çok çok tebrik ederim,dünyanın en güzel dünyasını siz de yaşıyorsunuz şu an ne mutlu!
Süt ilk zamanlar az gelir hiç ama hiç kafayı takmayın zamanla artacak.Mümkün oldukça dinlenin.Ayva kompostosu sütü arttırıyor.Bir de ilk zamanlar Humana stil tea içmiştim.Humananın rezeneli kimyonlu çayı gaz için birebir.Ayrıca rezene inanılmaz süt yapıyor.
Gaz problemi olmaz bizim oldu.ilaç kullanmamak için dirensek de maalesef kullanmak zorunda kaldık.Haberlerde sahtesini yaptıklarına dair haberi çıkan ilacı kullandık.En iyi o geldi.Gaza bir de en iyi sallamak çözüm.Uyuturken alışkanlık yapıyor.Ama gaz sancısına iyi çözüm.
Oda sıcaklığını 22 lerde tutuyoruz.Bir ara çok sıcaktı kat kat bataniyeler falan kırmızı kırmızı isilik oldu bebeğim.Biz ne giyersek çarpı ikisi diyor doktorumuz.
Pişik için ilk 1 hafta 10 gün bir şey kullanmadım cildi hassas diye.Sudocream ise mucize gibi geldi.Mothercarede satılıyor.
Sormak istediğin ne olursa sorabilirsin.
En güzel maceranız başladı işte:))

ANTİGONE dedi ki...

Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. Her anını birlikte keyifle yaşamanız dileğiyle...

Öykü dedi ki...

Özgecim,

Öncelikle tekrar tebrik ediyorum;sağlıkla,mutlulukla geçirin bütün bir ömrü!

Tavsiyelerime gelince:
En azından ilk 3 ay bebeğini memenden,kokundan ayırmamanı tavsiye ederim.Biliyorsun artık bebeğin ilk 3 ayı hamileliğin 4.trimester'ı olarak kabul ediliyor.Bebeğin devamlı senin tenini,kokunu,kalp atışını,sıcaklığını ister.Bu yüzden ilk iş olarak bir sling edinmeni tavsiye ederim.Sleepy wrap,ergo baby,slingo olabilir.Google'dan aratırsan kolayca ulaşırsın.Hatta 'babywearing' yazıp aratırsan bebeğini göğsünde taşımanın sayısız faydasını da öğrenirsin.:)
Güvenli koşulları sağlayarak bebeğini yanında da uyutabilirsin(aynı yatakta).'Aman alışır.' falan diyenlere gözünü seveyim kulaklarını tıka.Sadece bu konuda değil,her konuda.Sen sadece bebeğinin,kalbinin ve doğanın sesini dinle.Sonunda ne kadar hızrlu ve mutlu bir bebeğe sahip olduğunu görüp,şaşıracaksın.

Yine özellikle ilk 6 hafta hatta en az 2 ay boyunca bebeğin her istediğinde,ağladığında emzirmeni öneririm.Onun ihtiyacı olan süt üretimini vücudun bu sayede idrak edecek ve rayına oturtacaktır.Göğüslerini bittikçe dolacak bir sifon gibi değil de ihtiyacın oldukça akan bir musluk gibi düşün.Bu düşünce tarzı işini kolaylaştıracaktır.Eşit miktarda kimyon,rezene ve anasonu karıştırıp,demleyip içersen hem sütüne iyi gelecektir hem de can'ın gazına.Dengeli,kaliteli bir beslenme,bol bol su,yeşillik(bilhassa dereotu ve ısırganotu) ve dinlenme(bebeğin uyurken sen de mutlaka uyumaya çalış) bol ve kaliteli sütünün olması için yeterli olacaktır.Bu konuda araştırmışlığım ve kendim de halen emzirdiğim için tecrübe etmişliğim çoktur,sorun olursa özelden yazabilirsin.Şu anda o kadar çok şey var ki aklımda,özet geçmeye çalışıyorum. :)

Göğüs ucu çatlakların için de memelerini bol bol havalandır,hatta evde sadece tişörtle gez mümkünse.Göğüs pedlerini dışarı çıkmadıkça kullanma.Her ne kadar 'temizlemeye gerek yoktur' denen bir krem kullansan da yine emzirmeden önce temizle,sonuçta fabrikasyon ürünler bunlar.Ve bebeğinin meme başını doğru kavradığından emin ol.

Bebek kozmetiği olarak ise earth mama&angel baby'yi öneririm.Mustela falan paraben kaynıyor.Anne için de ürünleri var.Bir araştır derim.Ben bu aralar kozmetik konusuna bayağı kafayı taktım. http://www.saru.com.tr ye bir göz at.Erbaviva'nın da çok güzel ürünleri var.
Daha çok var yazacak şey ama biraz uzattım sanırım.Ha bir de unutmadan en kısa sürede Dr.Sears'ın 'The baby book'unu edinmeni öneririm.Amazon'dan sipariş verebilirsin.Muhteşem bir kaynak,dünyanın en iyi bebek,çocuk bakım kitabı.

Aklına bir şey takılırsa seve seve yardımcı olmaya çalışırım yine.

Sevgiler

Selin Ergeçer dedi ki...

Canım tebrik ederimm :) Allah hayırlısıyla büyütmeyi nasip etsin :)) tekrar tebrikler :))

zeynep topçu dedi ki...

allahım ikinize de sağlık sıhhat versin. bebeğinizi analı babalı büyütsün. öneri olarak sadece kendini ferah tut, rahat ol, sakin bir hayat geçir diyeceğim. böyle olduğunda bebek de mutlu sende mutlu oluyorsun. iyişallah olmaz gaz sancısı, pişik vs bunları zaten doktorlar genelde kontrol altına alıyorlar. sütünün artması için bol bol boza iç. bebek uyuduğunda birde ne işin olursa olsun mutlaka uyu. eğer banyolarını gece yaptırır ve masajla desteklersen birkaç saat fazla dinlenebilirsin. keyifli bir annelik diliyorum.

aksungur46 dedi ki...

özgeciğim seni ve eşini kutlarım,allah analı babalı büyüksün,ömrü uzun her geçen günü sağlıkla sevgi ile mutlulukla dolsun.sevgilerrrrr

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Can hoşgeldi dünyaya... Güle güle büyüt bebeğini. Allah hiç ayırmasın sizi...

Benim naçizane bir iki önerim olacak. Emzirmeden önce meme ucuna masaj yapıp biraz süt sağarsan, meme ucu yumuşayacak ve Can kolay kavrayacaktır. Annelerde "bütün sütü bebeğim içsin" gibi bir düşünce oluyor. Ama buna gerek yok sütün yetecektir. Ve böylece meme ucu da yara olmayacaktır. Ben bunu öğrenene kadar çok çektim:( İkincisi; insan elinde olmadan, ilk günlerde bebeğini emzirirken ona doğru çok eğiliyor:) Ben bunu farkettiğimde ve dikkat ettiğimde sırt ağrılarım azaldı. Üçüncüsüde; bebeğim beşinci ayına geldiğinde sütüm azalmıştı ve çocuk doktorumuz bana "ısırgan çayı" önermişti. Ben çok faydasını gördüm. Sütümü arttırdı. Pişik kremlerinin arasında en çok Nivea'nınkini beğendim.

colors of angel dedi ki...

Canım uzun zamandır yazma ve okuma fırsatım olmamıştı....inanılmaz sevindim....Allah sağlıklı,mutlu, anneli ve babalı büyütsün Can bebeği....Antalya'dan sonsuz sevgiler

sünter dedi ki...

Gözünüz aydin olsun allh saglikla büyümesini nasip etsin sevgili Can´iniza:))
Fotograflari Face de gördüm herbir kare harika ama bu yukardaki kare bambaska güzel....

Flame dedi ki...

Herşey çookkk güzel olsunnn Can'la...
Allah analı babalı büyütsünnn..

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Sağlığınıza binlerce şükür, mutluluğun, huzurun, can paşa'nın varlığı daim olsun güzel arkadaşım.
Gözünüz aydın olsun...

Rakunt ideas dedi ki...

Hoşgeldi Can bebek bolbol kokla sar sarmala canım sonra fırsat olmuyor:))

Hatice Sahin dedi ki...

Hayırlı olsun,analı babalı saglıklı büyüsün.Can'ı benim yerime koklayarak öpersen sevinirim.Sevgiler.

Lavanta Bahçesi dedi ki...

Özge'cim,
Sinan ve ben sizleri kocaman tebrik ediyor sevgilerimizi gönderiyoruz.
Ahu

Kerem Tuncel dedi ki...

Özgecim, Cemcim,
Çok mutlu olduk. Can'ın yolu hep açık olsun, sevgiyle büyüsün inşallah. Siz çok öpüyorum.

Unknown dedi ki...

Özgecim gözün aydın!Oğlunla bol bol hasret gider,ben neredeyse gün boyu kucağımdan indirmeyeceğim inan:)Öyle herkesin dediği gibi,yok kucağa alışır,yok şımarır yorumlarına kulak tıka bence çünkü onunla olmak en güzel şey.
Ayrıca benim naçizane tavsiyem göğüs ucu çatlaklarına mutlaka dikkat et çünkü ben yaşadım,3-4 gün emziremedim oğlumu,süt sağdım sadece.Çünkü kanadı hep göğüs uçlarım.Bebeğini emzirdikten sonra mutlaka göğüs uçlarını havalandır kurusun,sonra da krem sür.Ben lansinoh'tan çok memnunum,en kısa sürede iyileştiriyor.

Stil Direktoru dedi ki...

Melek dostum binlerce kez Allah'ım nazarlardan korusun sizi. Aradım ulaşamadım haberin olsun öperim

Tümay Öztürk dedi ki...

canım benim aklım hep sende. herşey gün geçtikçe daha da güzelleşecek göreceksin:) Çok öptüm ikinizi de...

Unknown dedi ki...

Özgecim tebrikler,

Çok mutlu oldum.eşine va sana oğlunuzla sağlıklı,mutlu bir hayat diliyorum.

pelince dedi ki...

Özgecim eşini ve seni tekrar tebrik ediyorum.
Bebeğinizi güle güle büyütün.Fotoğraflarınızı bekliyoruz..

Kocaman Sevgiler.

muhabbetsofrasi dedi ki...

oyyyyy ben o ayakları yerimm :)


maşaAllah

Allah analı babalı büyütsün