wibiya widget

4 Ocak 2011 Salı

Hastane Çantamızda Neler Olmalı?

Blogcanlar,
Daha önce sizlerle burada paylaştığım üzere, bugün itibari ile tam 36 haftalık bir anne adayıyım.Amma velakin, halen işe gidiyorum ve doğumla ilgili henüz bir hastane çantam bile yok:).İnşallah haftaya son haftam olacak iş yerinde ve evdeki hazırlıklarla da ilgilenebileceğim.

Bu süre zarfında iş yerinde de,  iş devirlerim olduğu için oldukça yoğun geçiyor günler ve araştırma fırsatı bulamadım, sizlerden yardım rica edeceğim.Hastane çantamda neler olmalı?Lütfen bana yardım edin tecrübeli anneler, anne adayları...Listelerinizi bekliyorum.Hastane çantamıza neler koyalım?
Sevgiler,

16 yorum:

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Özgecim büyük güne az kaldı desene:)) ben tam 34 haftalık hamile iken tam da oğluşun odası geldiğinde annemle odayı yerleştirdik, hadi dedim çantayı da hazırlayalım anneme, ertesi gün doğurdum ben:)) erken geldi bizimki:)
bence hazır olmasında fayda var artık, en önemlisi kendin için birkaç takım gecelik ya da pijama koy, ben yaz oldugu için çok ihtiyaç duymuştum. bebek için body, tulum, şapka, çorap, eldiven aklıma gelenler. bebek bezi, kendin için makyaj malzemesi almayı unutma, fotolarda iyi görünmek istersin eminim:) Allah sağlıkla kavuşmanı nasip etsin.

Sezsel by Sezgi dedi ki...

hımm anne degılım ama aklıma gelenlerı yazmak ıstedım.

gecelık sabahlık takımı , iç çamaşırı, orkid, makyaj malzemeleri, fotograf makınesı, anı defterı ,bebegın kıyafetleri, terlık ,çorap,anne tacı,

Saglıklımutfak dedi ki...

anneler için iç çamaşırı üst ve alt, ön kısmı açılabilir gecelik, terlik, çorap. bebek bezi 5ad,bebek giysileri 2 takım(çıtçıtlı body uzun kollu pamuklu,yine çıtçıtlı iç body 2-3 ad,şapka,eldiven,çorap,ağız bezi,) bebek battaniyesi, puset,ilk aklıma gelenler canım. Vaktiyle hazırla derim erkek bebekler erken gelebilir çünkü. öperim seni mutlu yıllar

elif'in damlası dedi ki...

merhaba.ızleyenlerın arasındayım.bende eylul ayında kız cocugu dunyaya getırdım.cok guzel bır duygu :)
ben bır ay onceden hazırlamıstım cantamı :) bak ozellıklerı bunları koyman sart.gecelık cok kullanılıyor.2 tane gecelık,ben pıjama takımını onermıyorum.lohusa tacını,3-4 tane iç camasırı.corap koy,bebegın hastane cıkısını,battanıyesını,hastane cıkolatalarını,kolonya,f.makınesı,ve onemlı olan göğüs pedi tabi :)aklıma suan bunlar geldı tatlım.ben bavulumu doldurmustum bunların hepsı vardı.kolay gelsın.

Unknown dedi ki...

Özgecim zorlu süreç sonuna yaklaşıyor ne mutlu sana :) minik can heran gelebilir bence çanta işini daha fazla erteleme .Bizim Ufaklık 36 haftanın sonunda artık dayanamayıp yanımıza gelmek için sabırsızlanmıştı.

ben çantama kendim için:
-1 gecelik( emdirmeye uygun
-1 pijama takımı önden düğmeli
-sabahlık (çok uzun olanlarından değil)

-kırmızı taç,
-Kotex( ama hiç kullanmadım hastane verdi)
-emzirme sütyeni
-gögüs ucu kremi( mutlaka bir iki hafta önce başlanmalı kullanmaya )
-makyaj çantası
-diş macunu ve fırcası
-tarak
-çıkarken giymek için kıyafet ( ben doğuma giderken giydiğim kıyafetile geri çıktım :) )

Ege için

- uzun kollu body 3-4 ad.
- kısa kollu bdy 3-4 ad.
-hastane çıkışlarının içinde ki takımlardan 4-5 tane ( Ege kustuğu için çok değiştirmek zorunda kalmıştık )
-çorap
-bebek bezi( genelde hastane kendisi veriyor ama ben kendiminkini kullanmak istedim )
- Islak mendil ( hem bebek için kullanılıyor hem senin ihtiyacın oluyor )
-emik ve biberon ( bizim hastane ikisini de kullandırtmak istemiyordu ama ben yinede koydum kullandım mı hayır :) )
- 3 tane battaniye ( hepsi kullanıldı .
-bebek tarağı ( gerçi bunu da hastane kendinden kullanıyor)
-Bebeğin yatacağı yerin içine sermek içinben alt değiştirme gibi birşey götürmüştüm .
-altın yastığı
-mutlaka ağız bezi (Annem sağolsun bir dünya yapmıştı)
-ağız bezinin biraz daha büyük olanı ( gelen misafirler bebeği kucaklarına almak isterlerse omuzlarına sermeleri için ama kimse kullanmadı :) )

- ana kucağı

Genel kullanım

-Fotograf makinası (pilleri veya şarj aleti ile)
- Kamera
-Eğer organizasyon şirketi ile anlaşılmadıysa bebek şekeri ,kapı süsü ve odayı süslemek için ufak tefek süsler .
- Evden çıkarkende Fotografçı mutlaka aranmalı :)

Ben Egenin eşyalarını takımlar halinde küçük torbalara koymuştum ki orada giydirirken aksilik yaşanmasın diye.

şimdilik aklıma gelenler :)

Sana ,eşine ve Can'a şimdiden mutluluklar

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
İrem dedi ki...

Özge'ciğim çok az kalmış umarım sağlıkla kucağına alırsın. Ben de senin gibi olacağım galiba suan 23. haftadayım ve galiba 36 37'ye kadar çalışacağım :)

Çantan için yukarıda yazılanla dışında aklıma birşey gelmiyor. Zaten ihtiyaç olurs biri gider alır.

Benhurum dedi ki...

Canım sana konu ile ilgili detaylı ve kapsamlı bir listeyi içeren mail gönderiyorum zira bu yorum sayfası bana dar geldi:) Öptüm seni kocamaaaaan;)

Tümay Öztürk dedi ki...

Walla çantamı hazırladıktan birden yaşadığım panik aklıma geldi de:) Öncelikle kendi eşyalarını koy derim: Önden açılabilir bir gecelik, çorap, terliklerin. Emzirme sütyeni ve iç çamalırı. Sana bunlarla ilgili çok iyi bir yer tavsiye edebilirim ben çok rahat ettim ameliyatlı olduğum için. bebek için; polar battaniye, 2-3 adet iç zıbın, uzun kollu tulum, başlık 8şapka), iki üç çift çorap. kıyafet bol bol al. bunları da alırken hem yenidoğan hem de 0-3 ay olarak al.çünkü net olarak kaç kilo geleceğini bilmiyorsun. bir de zıbınların mutlaka kendinden eldivenli olanlarından almanı tavsiye ederim. (Mothercare'de var9. birde tülbent. Ben göğüs pedi de almıştım yanıma çok kullandım. ayrıcaaa kırmızı kurdelan, tokaların, makyaj malzemelerin ve mesaj listen de olsun mutlaka:) Haa bir de ana kucağını almayı unutmayın Can'ı çıkarırken ve arabada kullanmak için. sormak istediğin birşey olursa mutlaka ara. ilk etapta aklıma bunlar geldi benim. Ben ıslak mendil falan da almıştım ama gerek kalmadı. Ay bir de kendin için diş fırçan diç macunun falan da unutma:)

Unknown dedi ki...

henüz anne değilim ama yardım edicek çok kişi olacaktır:))
kolay gelsinbu süreçte size ve sağlıklı gelsin oğluşunuz sevgiler...:))

ANNEMİNELİ dedi ki...

Merhabalar; uzun zamandır blogunuzu açamıyordum, bugün bir baktım açılmayan bütün bloklar açılmış, çok sevindim....
İstanbul'dan döndükten sonra size bizlere gösterdiğiniz zarif dostluğunuza teşekkür edemedim..Şimdi gönülden teşekkür ediyorum...Doğumunuz artık yaklaşmıştır..Bütün dualarım sizinle,işallah sağ salim bebişinizi kucağınıza alırsınız...
İyi haberler almak dileklerimle kocaman öpüyorum.Sevgilerrrrrr....

ikizlerimbenim dedi ki...

Merhaba Özge,

Umarım ben tavsiye bulununcaya kadar Can dünyaya gelmekte acele etmemiştir. gerçi benimkiler 28 haftalarının bittiği gün dünyaya gelmişerdi..Önecllikle panik olmamanı tavsiye ediyorum, bir de yukarıda arkadaşların tavsiylerine ek olarak büyük market veya eczanelerde satılan Büyük hasta altına serilen bezler var..hem senin doğumdan sonra altına hem de bebeğin ilk günlerinde altını değiştirirken kullanıyorsun, kullananlar çok memnun..bir de yazıldı mı bilmiyorum; ama orada kullanıp sonra da atacağın terlik..doğum sonrası yürüme egzersizi için kullanırsın..Allah sağlıkla Can'ı kucağına almayı nasip etsin..

YeMeK vAkTi dedi ki...

Konu mühim ama ben tecrübesizlerdenim:)Ancak yazılan yorumları okumaya gelirim yarın tekrar bilgim olsun diye:)

çeşnici Handan dedi ki...

Özgeciğim bu saatte laptobun başına geçtiğim için her zaman ki gibi geç kaldım tüm ihtiyaçlar yazılmış bence eksik kalmamış. Hayırlısıyla güzel haberlerini bekliyoruz. Sevgilerimle.

Stil Direktoru dedi ki...

Seni yerim ben ya anne oluyorsun şaka maka, dostum hey gidi hey diyorum özledim yahu :)

ebrulikedi dedi ki...

merhaba,
9 aylık kız annesiyimben de.annelik muhteşem bir duygu.inşallah siz de oğluşunuzu sağlıkla kucağınıza alırsınız.
geleim çantaya.eğer sezeryanla doğum yapacaksanız kesinlikle gecelik götürün.hijyenik ped alın ama bazen bebek bezi daha çok işe yarıyor.lohusa tacı olmazsa olmaz.makyaj yapmaya hiç fırsat olmuyor.zaten bebeği kucağınıza aldıktan sonra hiçbirşey aklınıza gelmiyor.süt geliyormu,yetiyormu gibi durumlar oluyor.
bebiş için alınacaklar en az 5 tane olmalı.yere düşüyor,altını değiştirirken kirleniyor.polar battaniye,pazen battaniye,bebek mendilleri bol bol,sütün az olursa diye humana still tea,hasta bezi.ilk aklıma gelenler bunlar.
allah yardımcınız olsun
sevgiler