wibiya widget

27 Kasım 2011 Pazar

Pazarlama'nın yükselen trendi; E-Ticaret ve Türkiye!

Blogcanlar,
Farkında mısınız internet hayatımıza ne kadar hızlı ve tepeden inme girdi.Facebook, twitter, bloglar,e-bankacılık derken alısverişlerimiz de oldukca sanal oldu.Sahsen dogum sonrası üç ay boyunca Migros Sanal Market mudavimi olan ben, halen ofisten eve sipariş vererek ıhtıyaclarımızı gideriyorum.

Hal boyle olunca, kar marjı azalan Capıtalist duzen fırmaları da bunu farkedince Türkiye'de yaygın kullanılan E ticaret siteleri cok iyi rakamlara peynir ekmek gibi satılır oldu.2010'da $16.3 milyar USD hacme sahip pazar, 2011'in ilk arısında 10.6 milyar USD hacme ulaştı.


Ne yapsak dersiniz, ne var ne yok satalım, bir site alıp,ratingini arttırıp, yabancı müşteri bulup bu hayattan kurtulsak mı? Yoksa o tren çoktan kaçtı.Biz eldekilerle yetinsek mi?

Konuyla ilgili beğendiğim bir makale huzurlarınızda...
http://venturebeat.com/2011/11/26/turkey-ecommerce-investment-tech/

4 yorum:

moda dedi ki...

E-ticaret ile alakalı bir panele 2005 yılında dahil olmuştum aradan 6 yıl geçmesine rağmen büyük bir ilerleme olduğunu görmekteyim.Beklenilienden daha hızlı bir gelişme sağlıyor kesinlikle.

zühra dedi ki...

kesinlikle haklısın. Artık öğle araları dışarı çıkıp iki vitrin bakmak yerine nette alışveriş sitelerini geziyorum. Bakmadığım günlerde de meraktan kuduruyorum.

piyerloti dedi ki...

blogunuzu okuyan bir kişi olarak ilk okumada, bizlerden blogcan olarak bahsetmeniz itici geldi doğrusu.

Benhurum dedi ki...

Herne kadar sanal ortamda sosyalleşmeyi doğru bulmasamda işin tam merkezindeyim aslında:D Evet blog yazıyorum arada sanal alışverişler yapıyorum ancak yine de ürün ile sıcak teması seviyorum:) Diğer yandan ortama uyum sağlamak ve gerekeni de yapmak taraftarıyım yani yetinmeyip, fırsatları değerlendirelim diyenlerdenim canım dostum ;)