wibiya widget

9 Kasım 2009 Pazartesi

Haftaya Sağlıkla Başlayalım; Kahvaltılarımızı yapalım!


Günde 8 saat uyuduğunuz halde kendinizi yorgun hissediyor, çabuk yoruluyor, hafıza sorunları mı yaşıyorsunuz? O zaman beslenme sisteminizi gözden geçirin ve güne mutlaka kahvaltıyla başlayın. Yemek yeme alışkanlıklarımız, zihinsel ve bedensel faaliyetlerimizi etkiler. Sağlıksız beslenme, düşünme ve kavrama yeteneğinin azalmasına, hatta hafıza kayıplarına neden olur.
En önemli öğün
Beynin performansı söz konusu olunca en önemli öğün 'kahvaltı'. Her gün düzenli olarak kahvaltı yapan kişiler, diğerlerine oranla daha başarılı ve verimli.Kahvaltı alışkanlığına sahip olmayanlarda ise konsantrasyon güçlüğü, yorgunluk ve bitkinlik gibi problemler ortaya çıkıyor. Ayrıca, 'sağlıklı bir kahvaltının' yaşlanmayı geciktirdiği, yaşlılık döneminde ortaya çıkması muhtemel bellek ve algı kusurları ile kas zayıflıklarına engel olduğu da araştırmalarla ortaya konuldu.
Çocuklar için 'mutlaka'!
Okul hayatında kahvaltının önemi daha da fazla. Gelişim sürecini henüz tamamlamamış bireylerin hızlı değişimleri, yeterli ve dengeli beslenmeyle desteklenmelidir. Gerekli olan karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve minerallerden oluşan besin öğelerinin doğru öğünlerde yeterli miktarlarda alınmaması, bağışıklık sistemini zayıflatır.Düzenli kahvaltı eden çocukların, derslerdeki motivasyon, fiziksel ve zihinsel performans açısından yüksek başarılı oldukları tespit edilmiştir.

17 yorum:

haykırış dedi ki...

Sayın Özge Sipahioğlu,
Evet öğrenmeme sebep olduğunuz için bin teşekkür zira algılama güçlüğü çektiğimi bir müddet evvel yaşadım halâ da yaşıyorum. Yani düzenli yaşamamanın verdiği bir sıkıntı.
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ediyorum.
Başarılarla dolu bir hafta diliyorum.
Sağlıcakla kalın.
Saygılarımla,

Syhn dedi ki...

en önemli öğün ama atlamaya calıştıgımda tek öğün bu aradaaa :(

HaNdE... dedi ki...

Günde 8 saat uyuduğunuz halde kendinizi yorgun hissediyor, çabuk yoruluyor, hafıza sorunları mı yaşıyorsunuz?

işte bu sorunun cevabı kocaman bir eveeettt..8 sat değil ama 6 saat uyuyabiliyorum,kahvaltım poğaca ya da simit, yorgun bir beyin, yorgun bir vucüt yoğun bir iş... :(

lezzettabağı dedi ki...

Çok haklısın canım!
Açıkçası ben kahvaltı yapmadan evden çıkamam.

dusunenbalik dedi ki...

Ya ne güzel kahvaltı resmi gidip tekrar mı kahvaltı yapsam :) Ah Özge ah :)

defne dedi ki...

ben günde 12 saat uyuduğum halde kendimi heep yorgun hissediyorum sayın özge hanım, kahvaltımı da yapıyorum deliler gibi ama?? :)
yazını okuyunca takılayım dedim ;)

dyt.kelebekdiyeti dedi ki...

paylaşım için teşekkürler ben de blogumda aynı konuyua sanırım 1 sene önce yer vermiştim. kahvaltı için üşenmemek temel şart. üşenip nutellalı ekmek veya çikolatalı süt içmek daha çok kalori olarak geri dönebiliyor. mutlaka klasik türk kahvaltısı şart. hiç mi yapamıyorsunuz meyve+ süt veya lifli tahıl gereği+ süt mutlaka olmalı.

sevgiler.

YETENEK-SİZİN dedi ki...

Ben ne kadar sağlıklı beslensemde yorgunluğumdan kurtulamamıştım. İlaca başvurmak zorunda kaldım Pharmaton adlı vitamin kullanıyorum acayip faydasını gördüm:)
ama sizin şu kahvaltı resmide acayip iştah kabartıcı

sevgiler

MAVİANNE dedi ki...

ne kadar doğru bilgiler
teşekkürler
sağlıklı günler

Adsız dedi ki...

Evet babanemin lafı geldi aklıma...Kahvaltı altın,öğlen gümüş,akşam yemeği bakır değerinde derdi...

Ordanburdanhayattan dedi ki...

en sevdiğim öğün ama tek başıma iken yapmayı sevmiyorum. şöyle kalabalık ile yapılan kahvaltılar bambaşka. bir haftadır rejimdeyim ve her sabah mutlaka kahvaltı yapıyorum

icimdeki yolculuk dedi ki...

şimdiki gençlik kahvaltı yapmıyor.formlarını korucaklarmış..şu bilgileri bi bilseler ya da en azından okuyup bilinçlenseler..bende mecbur kalmadıkça aksatmam kahvaltımı

pelince dedi ki...

Kalabalık sofraların, kahvaltıların keyfi de bir başka oluyor..fotoğraflar çok iştah açıcı:)

Flo dedi ki...

wow great site...
kiss!!!
X X X
^^

Karen Hanim dedi ki...

Çok haklısınız bu konuda. Her hangi bir yaşda bu doğru olur!

özge dedi ki...

zayıf kalmak için de gerekli derler ama hatırlarsan bu konuyu tartışmıştık özgecim:)edoş örneğiyle:)

En azından genç kalıcam:)

cafemis dedi ki...

canım,kahvaltı o kadar çok önemli ki ama diyet yaparken özellikle atlanılıyor,okula yetişemiyoruz diye çocuklar da atlıyor,biraz erken kalkılarak yapılan güzel bir kahvaltı ile çok şey kazanabiliriz.
Bizim evde asla atlanmaz,çocuklarım da benim gibi çok severler,tekrar hatırlattığın bilgiler için teşekkür ederim,her seyın gonlunce oldugu bır gun dılerım,sevgıler