wibiya widget

19 Aralık 2009 Cumartesi

Dört Dörtlük bir gezgin nasıl olmalıdır?

Blogcanlar,
Bir seyahat bağımlısı olan ben sizlerle arasıra seyahat anıları paylaşıyorum.Buraya ve buraya tıklayarak hatırlayabilirsiniz.Aşağıdaki yazıyı okudum, sevdim ve sizlerle  de paylaşmak istedim.Söz konusu olan seyahat ise ben kesinlikle bu tanımlara uyuyorum.Bakalım siz seyahat konusunda nasılsınız?


"Dört dörtlük bir gezginin sindirim sistemi iyi çalışır, neşelidir. En moral bozucu anlarda bile hevesi kaçmaz, rahatsız olmaya vakit ayırmaz ve aşırıya kaçmayan bir espri anlayışına sahiptir. Buna ilaveten kusursuz bir gezgin dakikliği bir erdem olarak görür; yani bir şey unuttuğunu iş işten geçtikten sonra hatırlamaz ve çantalarını yola çıkmadan önce hazırlayıp kapının yanına koyar. Yola çıkmadan önce gereksiz telaş ve yaygara yapanlar, küskün bir yaratılışa sahip olanlar ve umutsuzluğa kayma eğilimleri olanlar seyahate yalnız çıkmadıkları sürece  tek başına yola çıkmamalıdırlar. Hiçbir şey bir seyahati çabuk öfkelenen ve sürekli ötekilerin istemediği şeyleri yapmak isteyen yol arkadaşları kadar mahvedemez. İster ailenizle, ister arkadaşlarınızla seyahat ediyor olun, hoşunuza giden ve gitmeyen şeylerin ötekilerin de hoşuna gidip gitmediğinden emin olun. Bir seyahatte her zaman rahat edeceğinizin, havanın güzel olacağının, iyi insanlarla tanışacağınızın ve sizi tatmin eden şeyleri bulacağınızın garantisi yoktur. Bu konuda mantıklı olmayı reddederseniz hem hayal kırıklığına uğrarsınız hem de yanınızdakilerin huzurunu bozarsınız."


10 yorum:

ANNEMİNELİ dedi ki...

Sizden esinlenerek,bizde Bursa blogcular buluşmak istiyoruz.İşallah başarılı oluruz.Fikir sizden icraat bizden olacak.Teşekkürlerrrrr.SEvgilerrrrr.

Imge dedi ki...

Aynı ben! :)) Demek ki gezmeye son sürat devam edebilirim..:)

mamila dedi ki...

Özge hanım teşekkürler sevgiler

Adsız dedi ki...

çok güzel bir yazıymış canım ben de seyahat etmeyi çok severim ama ne fırsat oluyor ne de imkan çoğu zaman

zeynep bayram dedi ki...

merhaba.....
hoş yazı,galiba bende tatile yalnız çıkamayanlardanım.
sevgiler.

Zeynep'in Evi dedi ki...

aynı zamanda dört dörtlük bir gezgin iki bavulla gidip yalnızca bi iki eşyasını kullanıp geri dönmez! eklemek istedim ben hep yaparım:)

zeynepin sesi dedi ki...

işte bu benim :)

sufi dedi ki...

Gezgin olanlar Evliya Çelebi gibi gezdikleri yerleri gezemeyenlerle paylaşsınlar bu bizlere şimdilik yeter.sevgilerimle.

paşakızı mutfakta dedi ki...

Merhaba arkadaşım..Yazını okudum geçekten relax olmak gerekiyor..Sevgiler..

ceydabural dedi ki...

çok doğru ne güzel yazmışsın