wibiya widget

16 Şubat 2010 Salı

Kurallara göre yaşamanız gerektiğini kim söylüyor? Elveda Ofis!

Yakın arkadaşlarım yeni bir yolculuğa çıktı.Ofislerine elveda dediler.Ben de bu konuyu sizinle paylaşmak istedim.


Şimdi hayal edin… 6 ay Arjantin’de yaşıyorsunuz, sonra 1 yıl Güney Afrika’da, sonraki 8 ay Tayland’da ve sonraki 1 yıl Brezilya’da. Hemen aklınızdan “Peki bunu yapacak para nerde?” diye geçti değil mi?

“Yerden Bağımsız Olmak”, yurtdışında son 5 yıldır yaygınlaşan, Türkiye’de ise çok yeni tanıştığımız bir hayat tarzını anlatıyor. Eylül 2009′ta açılan Elveda Ofis’te bu hayat tarzına geçişte ve sürdürürken ihtiyacınız olabilecek fikirler, öneriler, tecrübeler ve kapsamlı araçları bulacaksınız. Yukarıda saydığım ülkeler yerine kendi görmek istediğiniz ülkeleri, hatta Türkiye’deki şehirleri koyabilirsiniz.

İnternet kullanımının ve mobil teknolojilerin inanılmaz hızda gelişmesi ve yaygınlaşması sonucunda, sabit bir ofise, şehre veya ülkeye bağlı olmadan dünyanın herhangi bir yerinde çalışmaya imkan veren bu hayat tarzı eminim herkesin aklından bir kez olsun geçmiştir. “Yerden bağımsız yaşama ve çalışma”, özellikle Amerika ve Avrupa’da yayılmasına çalışılan “Home-Office” yani “Ev- Ofis” çalışmanın bir adım ötesi. Burada bir yandan dünyayı dolaşabiliyor, bir yandan da var olan işinizi sürdürebiliyorsunuz. Tabii ki seyahat ederken veya müşterilerinizin olduğu yerden farklı bir yerde çalışırken, seçtiğiniz işin internet üzerinden yürütülebilir olması şart.

Yine de moraliniz bozulmasın, Tayland’da yaşayıp Amerika’daki bir firmaya bağlı çalışan ve firmanın ürünlerini Amerika’ya satan kişiler de var. Yani internet üzerinden yapılabilecek akla ilk gelen işlerin dışında, biraz daha yaratıcı düşünerek yapılacak bir çok iş bulunabilir. En popüler olanlar ise: online satış, online pazarlama, metin yazarlığı, web sitesi tasarımı, yazılım geliştirme, stok fotoğrafçılık ve grafik tasarım.

Detaylar için tık tık..

9 yorum:

cicibebe dedi ki...

imkanların yanında,cesaret de gerekli sanırım bunun için :/ ama yine de kulağa süper geliyor doğrusu :)

herşeyden azıcık dedi ki...

Allahım bize de nasip et inşallah:))) Anında kutuplara gidip yerleşiyorum dışarda kış kıyamet ama ben içerde şöminenin başında tık tık bilgisayar başında işimi yapıyorum ne güzel rüya:)))

kalpkurabiye dedi ki...

özgür bayanlar ve baylara süper bir öneri sıradışılığın son safhası sanırımm bu arada size hayranımm çok güzell paylaşımlar bunlar..
sevgilerimle..

ozlem ercan dedi ki...

Özgecim blogumuzu sayfana taşıdığım için çok teşekkürler.

İğne İle İplik dedi ki...

Tam kafamdaki şey, başka türlüsü beni kesmez zaten:)

Benhurum dedi ki...

İş hayatında özgür olabilmek kadar güzel bir şey yok, keşke daha önce tüm iş ve yerleşim hayatımızı pekiştirmeden önce bu imkanlar karşımıza çıkmış olsaydı, ancak imkanı olanlar hazır vakit varken kaçırmasın derim bende.
sevgiler canım öptüm kocaman...

hkki dedi ki...

güzel sistem

http://belguzarane.blogspot.com dedi ki...

merhaba guzel paylaşımlarına teşekkürederım sevgıyle kal

Keyfi Pasta by S & G dedi ki...

ahhh ne güzel dünyayı gezme fikri bile nasıl mutlu ediyor insanı :)gerçekten çok iyi fikir bu yazdım kenara :)