wibiya widget

27 Mart 2010 Cumartesi

Kendi bloguna başlamak isteyenlere tavsiyeler...


Günümüzde pek çok profesyonel, iş hayatında edindiği deneyimleri kurduğu ‘blog’larda paylaşıyor. Ancak bir anlamda CV mahiyeti de taşıyan bu siber alanları oluşturmadan önce dikkat edilmesi gereken kritik noktalar var...

Eğer günlük iş hayatınızda yaşadıklarınızı ve iş yaşamına yönelik deneyimlerinizi diğer insanlarla paylaşmak gibi bir niyetiniz varsa kişisel 'blog'lar sizin için biçilmiş kaftan olabilir. Milyonlarca insanın iş yaşamından modaya spordan yemek yapımına kadar akla gelen her konuda deneyimlerini anlattıkları 'blog'lar, sizin için kendinizi en iyi ifade edeceğiniz alanlar olabilir.

Bu siber alanları kendi tanıtım alanı olarak kullananların sayısı da gittikçe artmakta. Bu nedenle bir blog kurarken doğru adımlar atmak büyük önem taşıyor. Sitenizi hem İnternet kullanıcılarına hem de iş yaptığınız kişilere cazip hale getirmek için çaba harcamanız gerekiyor.

Şu anda online olan yaklaşık 200 milyon blog bulunuyor. Bu blog'lar kurucularına, ve popülaritesine göre değişmekle birlikte ayda ortalama 25 bin dolar gelir sağlıyor. Ancak blog kurmadan önce hem teknik altyapı hem de içerik açısından hazırlanmak şart. İşte "HR Devil" adlı blog'dan bu işi yapmak isteyenlere birkaç küçük tavsiye...
Bir şirketmiş gibi yönet: Eğer 'blog'unuza gereken özeni göstermiyorsanız, ondan önemli bir başarı da bekleyemezsiniz. Unutmayın kurdukları bloglar üzerinden para kazanan yüzlerce insan var. Bu yüzden işiniz ve blogunuz arasındaki dengeyi iyi koruyun ve ikisini de ihmal etmeden kendinize zaman yönetimi planı çıkarın.

Kendini eğit: Kurduğunuz blog'un ilgi çekmesini istiyorsanız, onu hem içerik hem de görünüş açısından güncellemelisiniz. Bu nedenle web tasarımı başta olmak üzere pek çok teknolojik gelişme hakkında bilgi edinin. Gerekirse teknik konular için sertifika programlarına katılın.

Kendini iyi tanıt: Kurduğunuz blog üzerinden kendi tanıtımınızı yapmak istiyorsanız sadece hitap ettiğiniz sektöre odaklanmayın. Başta medya olmak üzere farklı sektörlerden okuyucuya sahip olmak hem tanınırlığınızı hem de aldığınız reklam banner'larının sayısını artıracaktır.

5 yorum:

Hilal dedi ki...

harika bilgiler sevgili Özge, çok teşekkürler

burcu d. dedi ki...

cok güzel fikirler...tesekkürler!

Demet / Demetoloji dedi ki...

paylasim icin tesekkurler :)

Benhurum dedi ki...

Tatlı arkadaşım çok güzel bir konuya değinmişsin ellerine emeklerine ve güzel paylaşımına sağlık;)

masumprenses dedi ki...

merhaba blogunun yeni izleyicisiyim rica etsem banada uğrama şansın varmı... çok güzel blogun bu arada ellerinize sağlıkkk